Milica Pejanović Đurišić i Milo Đukanović

Prvi veliki lom u Demokratskoj partiji socijalista mogla bi da izazove Milica Pejanović - Đurišić, šef misije Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama, pišu Novosti, a prenose crnogorski mediji.

Jedna od najbližih saradnica Đukanovića u DPS, profesorka Elektrotehničkog fakulteta i bivša ministarka odbrane Crne Gore se, prema nezvaničnim informacijama „Novosti“ sprema da napusti državnu funkciju, a postoje i šanse da se pridruži opozicionom bloku.

Prema pisanju lista, navodno je do sukoba sa Đukanovićem došlo na Glavnom odobru DPS; kada je Pejanović-Đurišić tražila da se crnogorski predsednik povuče sa mesta predsednika stranke da bi time „omekšao“ neku od opozicionih partija za politički savez u budućnosti.

Podsetimo, ona je jedna od najbližih i najpouzdanijih saradnika Mila Đukanovića i praktično je činila veliku četvorku“ nekada jedinstvenog DPS, u kojem su, osim nje i Đukanovića bili i Momir Bulatović i Svetozar Marović. Bila je i ambasadorka u Austriji, ali i u Belgiji i Luksemburgu, kao predstavnik zajedničke države Srbije i Crne Gore.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare