Beatrice Borromeo Foto:SplashNews.com / Splash / Profimedia

Britanski magazin Tatler proglasio je Beatris Boromeo "najelegantnijom evropskom princezom", jer je njen glavni epitet elegancija koju "nosi" gde god da krene, bilo da je u pitanju crveni tepih ili neka svakodnevna aktivnost. Iako važi za najlepšu članicu kraljevske porodice, čini se da će Beatris uskoro postati noćna mora za mnoge.

Ova 37-godišnjakinja udala se u glamuroznoj kraljevskoj porodici iz Monaka 2015. godine. Njen izabranik je unuk holivudske zvezde Grejs Keli i najmlađi sin princeze Karoline – Pjer Kaziragi.

Grejs Keli Foto: Everett / Profimedia

Boromeo, poreklom iz Italije, bivša je novinarka, i upravo je jedan novinarski poduhvat stavio u centar pažnje poslednjih meseci. Reč je o Netfliks dokumentarcu o senzacionalnom slučaju ubistva u koji je bio umešan princ Viktor Emanuel od Savoje, naslednik italijanskog prestola.

Beatris, ćerka italijanskog aristokrate Don Karla Ferdinanda, fotografisana je prošle nedelje na događaju povodom proslave stogodišnjice rođenja princa Renijea III.

Njegova supruga, Grejs Keli, postala je princeza 1956. godine, povukavši se iz glume da bi se udala za princa. Godine 1982. tragično je izgubila život u saobraćajnoj nesreći.

Kako bi odala počast pokojnoj princezi, koja je bila obožavateljka francuske modne kuće Kristijan Dior, Beatris je na događaju nosila roze Dior košulju uz kaiš. Grejs je bila poznata po svojim odevnim komadima ove poznate modne kuće. Poznata je njena čuvena crno-bela haljina, koju je nosila na premijeri filma Alfreda Hičkoka „Rear window“, 1954. godine. Ujedno jedan od njenih najpoznatijih filmova.

I Beatris i Pjer sada su ambasadori brend Kristijan Dior, a Beatris se našla u crno-beloj kampanji koja je promovisala Lejdi Dior torbicu, od vrtoglavih skoro 7.000 evra.

Pre udaje za Pjera, Beatris, čija porodica poseduje Boromejska ostrva u jezeru Mađore u blizini Milana, kao i zemlju u Lombardiji i Pijemontu, radila je kao novinska i televizijska novinarka.

Na dan svog venčanja 2015. nosila je četiri haljine, dve Valentino za opštinsko venčanje u Monaku i dve Armani za crkveno venčanje na jezeru Mađore.

Ovaj kraljevski bračni par ima dva sina – petogodišnjeg Stefana i četvorogodišnjeg Frančeska.

Beatris se sada okrenula snimanju dokumentarnih filmova – nedavno je igrala u seriji „​​Kralj koji nikada nije bio“ na Netfliksu. Serija se fokusira na događaj iz avgusta 1978. godine. Dan koji je do danas ostao misterija.

Šta se desilo tog kobnog dana?

Princ Viktor Emanuel od Savoje, poslednji naslednik italijanskog prestola, letovao je u svojoj letnjoj rezidenciji na ostrvu Kavalo, u Francuskoj, kada je, besan zbog grupe Italijana koji su se zabavljali na obližnjim čamcima, uzeo pušku i ubio mladog nemačkog turistu Dirka Hamera, koji je spavao na pramcu čamca.

Nakon duge sudske bitke koju je vodila Dirkova sestra, Birgit Hamer, Emanuel je oslobođen optužbi za ubistvo u novembru 1991. godine. Kako piše Dejli mejl, Birgit je ujedno bila i jedna od najstarijih prijateljica Beatrisine majke Paole.

Princ je osuđen samo za korišćenje vatrenog oružja i dobio je kaznu od šest meseci zatvora.

„Ta priča pratila me je i deo je moje porodice otkad znam za sebe“, rekla je Beatris.

Tokom 2011. godine, dok je radila za jedan italijanski list, procurio je tajni snimak Viktora Emanuela, koji navodno priznaje ubistvo.

Viktor Emanuel deo je Savojske dinastije, koja je vladala Italijom od 1861. do 1946. godine, kada ih je raselila Italijanska Republika, piše Dejli mejl.

Pročitajte još...

Kao svoj sledeći projekat, Beatris snima film o poreklu suprugove porodice Grimaldi od Monaka, najdugotrajnije kraljevske porodice u Evropi.

„Moja kompanija Astrea Films producira film o oduzimanju tvrđave Monako od strane porodice Grimaldi u srednjem veku“, nagovestila je princeza.

BONUS VIDEO U srpskim banjama lečili su se i kraljevi