Brod u olujnom nevremenu Foto:EPA-EFE/RESCUE HELICOPTER FLORO

Posada holandskog teretnog broda u ponedeljak je evakuisana po olujnom nevremenu kod norveške obale, rekli su danas lokalni zvaničnici. Brod je nastavio da plovi, a preti mu opasnost da potone.

Pročitajte još:

Članovi posade na brodu Eemslift Hendrika podigli su u ponedeljak uzbunu u Severnom moru, zbog čega je Norveška obalna straža pokrenula operaciju evakuisanja 12-člane posade sa broda.

Neki od 12 članova posade skočili su u okean pre nego što ih je spasio helikopter, a drugi su spašeni direktno s palube, vidi se na videu koji je objavio Norveški centar za koordinaciju spašavanja.

Svi su na sigurnom, ali plovilu koje se trenutno nalazi u Sjevernom moru, oko 130 kilometara od obale, preti potonuće, rekao je norveški dužnosnik.

„Brodu je tokom noći otkazao glavni motor“, rekao je za NRK Hans Peter Mortenson iz Norveške obalne uprave.

„Postoji rizik da se prevrne i potone“, rekao je Mortenson i dodao da bi to moglo dovesti do izlivanje dizela i loživih ulja iz rezervoara.

Eemslift Hendrika je brod izgrađen 2015. godine i registrovan u NHolandiji. Prema podacima kompanije Starclass Yacht Transport, sa sedištem u Monaku, služi za prevoz jahti i manjih plovila.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar