Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs/TANJUG/ FOTO HINA/OZREN ŠPIRANEC/ TANJUG/ FOTO HINA/ TOMISLAV PAVLEK

Predsednik i premijer Hrvatske Zoran Milanović i Andrej Plenković uputili su danas telegrame saučešća povodom pucnjave koja se desila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, a u kojoj je ubijeno najmanje devet osoba, od toga osam učenika.

Predsednik Milanović uputio je telegram saučešća predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, saopšteno je danas sa Pantovčaka.

„Prenesite izraze naše najdubljeg saučešća porodicama stradalih. Želimo brz oporavak povređenima te snagu i hrabrost kako bi prebrodili posledice ovog brutalnog napada“, napisao je Zoran Milanović u telegramu saučešća.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković uputio je telegram saučešća srpskoj premijerki Ani Brnabić povodom masovne pucnjave u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, izrazivši ožalošćenost tako velikim brojem izgubljenih dječjih života, saopštila je Vlada Srbije.

„Molim Vas primite izraze mog iskrenog saučešća povodom masovne pucnjave u osnovnoj školi u Beogradu. Porodicama ubijenih izražavamo iskreno saučešće, a ranjenima želimo brzi oporavak“, stoji u pismu predsednika Vlade Hrvatske.

Podsetimo, ranije danas u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru u 8.40 sati učenik sedmog razreda K.K. (14) pucao je na obezbeđenje i učenike i tom prilikom ubio osam učenika i člana obezbeđenja, dok je šestoro dece i jedna nastavnica povređena.

Napadač je pucao, najverovatnije iz očevog pištolja i policija ga je uhapsila u dvorištu škole.

Najnovije informacije o pucnjavu u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“ pratite na našem blogu.

***

BONUS VIDEO – Reakcije evropskih zvaničnika na pucnjavu na Vračaru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar