Zdravko Krivokapić, Dritan Abazović Foto: Mediabiro

Bivši crnogorski premijer Zdravko Krivokapić oglasio se na svom Tviter nalogu nakon što su poslanici večeras glasali za pad vlade Dritana Abazovića.

„Proći će! I brzo prođe. Sada treba da se preobrazimo mi pojedinačno, a posebno političari, na dobrobit preobraženja Crne Gore“, napisao je Krivokapić.

Za nepoverenje 43. Vladi Crne Gore glasalo je ukupno 50 poslanika Demokratske partije socijalista, Demokrata, Socijaldemokrata, Socijaldemokratske partije, Liberalne partije, Demokratske unije Albanaca i Prave Crne Gore, dok su poslanici Demokratskog fronta, Građanskog pokreta URA i Socijalističke narodne partije (SNP) napustili salu pre glasanja.

POGLEDAJTE JOŠ:

Inicijativu za izgasavanje nepoverenja Vladi podnelo je 36 poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokratske partije, Liberalne partije, Socijaldemokrata i Demokratske unije Albanaca, samo nekoliko sati nakon što je Abazović potpisao Temeljni ugovor sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem.

Abazović je tokom večerašnje rasprave u parlamentu rekao da je cilj glasanja o padu njegove vlade samo jedan, a tiče se odlaska sa političke scene – „ili Dritana Abazovića ili Mila Đukanovića“.

Podsetimo, Abazović je mandat za formiranje vlade dobio nakon što je pokrenuo inicijativu za izglasavanje nepoverenja vladi upravo Zdravka Krivokapića.

BONUS VIDEO Izjava Dritana Abazovića nakon potpisivanja ugovora

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)