Andrija Mandic
Andrija Mandić Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je, nakon sastanka dela stare parlamentarne većine, da premijer Dritan Abazović i potpredsednik Vlade Vladimir Joković pišu svoj predlog za rekonstrukciju Vlade.

Kako je rekao, veruje da će taj predlog za 15-20 minuta biti dostavljen poslaničkim klubovima.

„U tom očekivanju i sa dobrom željom da nekako prevaziđemo ovu tešku političku krizu, DF bi se radovao kada bi imao dobre vesti da saopštimo građanima“, poručio je Mandić.

U skupštinskom Belom salonu održan je sastanak lidera stare parlamentarne većine, koji je završen nešto pre 18 časova, prenose Vijesti.

Na sastanak su, osim Abazovića, došli: Vladimir Joković (Socijalistička narodna partija), Nebojša Medojević (Pokret za promjene), Andrija Mandić (Nova srpska demokratija), Milan Knežević (Demokratska narodna partija), Maksim Vučinić (Radnička partija), Miodrag Lekić (Demos), Marko Milačić (Prava Crna Gora), Srđan Pavićević (CIVIS), kao i poslanik Vladimir Dobričanin (Ujedinjena Crna Gora).

Demokrate nisu prisustvovale sastanku. Šef poslaničkog kluba te stranke Boris Bogdanović saopštio je da će, ako predlagači ne izađu sa sastanka sa 32 potpisa, „na razrađenoj i pisanoj inicijativi o ciljevima i strukturi Vlade“, ta stranka smatrati da se fingira dijalog.

Poslanički klubovi Demokratskog fronta i Pokreta za promene tražili su u više navrata tokom današnje sednice pauzu, kako bi se u Belom salonu Skupštine održao sastanak lidera partija pobednica izbora 2020. godine, na kojem bi se pokušalo naći rešenje političke krize.

BONUS VIDEO: Dritan Abazović opleo po Nenadu Čanku: Taj će sve da uradi za 500 evra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar