Foto: Olaf Schuelke / Alamy / Alamy / Profimedia

Po prvi put u skoro 10 godina, singapurski aerodrom "Čangi" nije više na prvom mestu na godišnjoj listi Skajtreks, kao najbolji svetski aerodrom, prenosi CNN.

PROČITAJTE JOŠ:

Međunarodni aerodrom Hamad u Dohi, koji se godinama penje na listi, sada je nagrađen prvim mestom za 2021. godinu u kateroiji „Najbolji aerodrom na svetu“.

Ove godine Čangi se plasirao na trećem mestu – što bi bio dobar plasman za bilo koji drugi aerodrom, ali možda ne iz obožavaoce Čangija, koji hvala njegovu „lakoću, udobnost i vrhunske mogućnosti hrane i pića“.

Foto:Cara Grimshaw / Zuma Press / Profimedia

Uspon Dohe se poklapa sa napornim radom vodeće avio-kompanije Katar Ervejz. Katarska vlada je uložila velika sredstva u svog nacionalnog avioprevoznika i u aerodrom, pa su dobili i prilično spektakularne rezultate, prenosi CNN.

Putnici Katar Ervejza koji imaju presedanje na aerodrom u Dohi, mogu uživati u besplatnim obilascima grada, besplatnom smešaju i hrani u zavisnosti od dužine presedanja. Imaju pravo i na VIP usluge transfera gde zaposleni u avio-kompaniji susreću posetioce dok lete avionom i vode ih kroz aerodrom na njihov povezani let.

Foto:Sean Pavone / Alamy / Alamy / Profimedia

Aerodromi u Evropi i Aziji su dominirali na ostataku liste ove godine. Japan je ove godine proglašen za najbolje ocenjenu državu, sa čak tri aerodroma u prvih 10, uključujući oba tokijska aerodroma.

Na listi najboljih su navedeni sledeći aerodromi:

Foto:Olga Volodina / Alamy / Alamy / Profimedia

1. Međunarodni aerodrom Hamad, Doha (Katar)
2. Tokijski aerodrom Henada
3. Singapurski aerodrom Čangi
4. Međunarodni aerodrom Inčeon
5. Tokijski aerodrom Narita
6. Aerodrom u Minhenu
7. Aerodrom u Cirihu
8. Londonski aerodrom Hitrou
9. Međunarodni aerodrom Kansai, Osaka
10. Međunarodni aerodrom Hongkong

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar