Preminuo Vladimir Matijanić Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Preminuo Vladimir Matijanić Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Direktor splitskog KBC Julije Meštrović rekao je da je obavljena obdukcija nad telom novinara Vladimira Matijanića kako bi se utvrdili uzroci njegove smrti.

Matijanićeva partnerka je napisala na Fejsbuku da su lekari u Splitu više puta odbili da ga hospitalizuju iako je bio kovid pacijent sa ozbiljnim komorbiditetima. Kako je napisala, kada su odlučili da ga ipak smeste u bolnicu on je preminuo kod kuće.

„Obavljena je obdukcija i uzeta su sva tkiva organa za histološku obradu kako bi se utvrdio uzrok smrti. Histološka analiza je u toku, te ćemo po završetku iste obavestiti porodicu preminulog, kao i javnost o konačnom uzroku smrti gospodina Matijanića“, navodi se u saopštenju direktora KBC Split.

Pročitajte još:

Prema njegovim rečima, nad delom okolnosti koje se odnose na postupanje zaposlenih KBC-a Split u toku je unutrašnji nadzor, a očekuje se i skori dolazak zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravstva Hrvatske kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice oko postupanja prilikom pružanja medicinske pomoći u Zavodu za hitnu medicinu i u KBC-u Split.

BONUS VIDEO KORONA – Koji je ovo talas?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar