Foto: Mladen ANTONOV / AFP / Profimedia, EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV, Tališa Renen, Printscreen

Dopisnik Bi-Bi-Si-ja (BBC) iz Moskve Stiv Rosenberg objavio je na društvenim mrežama prilog nastao nakon govora ruskog predsednika Vladimira Putina o stanju nacije.

„Nakon govora o stanju nacije Vladimira Putina, pitao sam jednog ruskog senatora: ‘Zar niste zabrinuti za stanje nacije ili njen ugled nakon smrti Alekseja Navaljnog?‘ Njegov odgovor je bio: ‘Ko je to?‘, opisao je Rosenberg na društvenoj mreži „Iks“ (X).

U prilogu koji je objavio vidi se i isečak iz Putinova govora.

„Moraju razumeti jednom zauvek da i mi imamo oružje koje može pogoditi mete na njihovoj teritoriji i sve čega se oni dosete da bi preplašili svet stvara rizik od nuklearnog sukoba i kraja civilizacije“, govori Putin.

„Njegovo obraćanje bilo je delom kampanja, a delom govor o stanju nacije i stanju sveta kako ga Putin vidi. S upozorenjima Zapadu i obećanjima svojim ljudima da će se život poboljšati ako ostanu. Kada je reč o represiji u Rusiji, to nije spomenuo“, priča Rosenberg u svom prilogu.

Ističe da ruski senatori i zastupnici nisu imali gotovo ništa da kažu o smrti najpoznatijeg ruskog opozicionara.

Pročitajte još

„Zar niste zabrinuti za stanje nacije ili njen ugled nakon smrti Alekseja Navaljnog?“, pita Rosenberg ruskog senatora Vladimira Čižova.

„Ko je to?“, odgovara Čižov.

Senator Aleksej Puškov je rekao da je spreman da komentariše poruku Vladimira Putina, ali ne i druga pitanja.

BONUS VIDEO Kako Vučić balansira između Vladimira i Volodimira i predstavlja sebe kao faktor stabilnosti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar