Foto:EPA-EFE/JULIAN SMITH

U pandemiji koronavirusa, Novi Zeland je uz Kinu jedini dočekao novu 2021. godinu "normalno", za to je zaslužna premijerka Džasinda Ardern koja je uspešno izvela svoju zemlju iz krize. Ardern je otkrila je da se opušta gledajući loše krimi serije, da voli da bude okružena ljudima i da često oni kojima se najviše divi nemaju dovoljno samopouzdanja.

Pročitajte još:

Ardernova je u oktobru ubedljivom većinom osvojila drugi mandat nakon što je uspešno izvela zemlju iz korona krize sa, tada, manje od 30 umrlih. Ona je u intervjuu sa Džonom Kirvanom, otkrila da je rukama i nogama kopala da njena zemlja „normalno“ proslavi Božić i Novu godinu, kao i da kao premijerka nikada nije usamljena jer više voli saradnju od individualnog pristupa vlasti.

„Čini me srećnom“ kada sam uvek okružena ljudima, rekla je ona.

Kirvan je borac za mentalno zdravlje i Ardern mu je otkrila svoju strategiju borbe protiv stresa koja je prilično jednostavna – dobar san i dobra hrana ali i „loše krimi serije“ koje joj pomognu da umiri i „izluftira“ mozak. Kaže i da nema problem sa spavanjem jer je „iscrpljena“ največi deo vremena. Kao „većina političara“ i ona je ekstrovertna osoba i trudi se da svoje sumnje i preispitivanja pretvori u „nešto pozitivno“.

„Neki od ljudi kojima se najviše divim imaju tu samosvest i taj dosadni manjak samopouzdanja. Mada, mislim da je to deo naše prirode, nas Novozelanđana“, rekla je ona. „Uvek sam to pokušala da kanališem, taj ‘Zašto sam zabrinuta, da li to znači da treba više da se pripremim, da li treba da ponovo razmotrim moje odluke’ osećaj“, dodala je Džasinda Ardern.

Kada je postala premijer Ardenova je svoj režim vežbanja – „šetnja“ morala malo da modifikuje i sada ga je, kaže, zamenila plesom jer njena dvogodišnja ćerka Nev voli da igra uz dečje pesmice pred spavanja i čim ustane.

Džasinda Ardern Foto: EPA-EFE/PETER FOLEY

Iz sveta i regiona čitajte:

Požalila se i kako ređe viđa ćerku da od kako je više ne doji, zbog čega joj „veoma nedostaje“.

„To je svakodnevna borba i teško mi pada kada krenem ujutru na posao a ona plače. Mada, to ne radi uvek, ponekad mi samo vikne ‘vidimo se'“, rekla je Ardern. „To me podseti da ja nisam jedina kojoj se tako nešto dešava, da je svaki roditelj u nekom trenutku to iskusio i to sad i ja razumem, ali često moram da se podsetim da je Nev okej… dokle god su deca okružena ljubavlju, ona su apsolutno okej“, dodala je ona.

Ardernova kaže i da još uvek nije u potpunosti prihvatila i procesuirala tragedije koje su se dogodile u vreme njenog mandata i da očekuje da će ih godišnjice ponovo vratiti u fokus. „Mislim da nisam procesuirala pucnjavu u Krajstčerču, uopšte“, rekla je ona.

Šta je radila za Božić i Novu godinu? „Aktivna rekalsacija u vidu kuvanja i čitanja… Istina, morala sam da budem dostupna, ali sam ipak ostavljala telefon u drugoj sobi“, rekla je ona.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar