Grcka plaza Atina
Grčka plaža u blizini Atine Foto:EPA-EFE/ALEXANDROS VLACHOS

Grčka je u četvrtak uvela policijski čas i zabranila je muzuku na dva popularna turistička ostrva kako bi suzbila širenje koronavirusa, rekao je zamenik ministra civilne zaštite, prenosi Rojters.

PROČITAJTE JOŠ:

Područja na kojima će važiti nove mere su ostrvo Zakintos u zapadnoj Grčkoj, gde se opidemiološko opterećenje povećalo za 69 odsto, u odnosu na nedelju dana ranije, i grad Hanija na Kritu, gde je broj slučajeva porastao za 54 odsto.

Ograničenja uključuju noćni policijski čas, kao i zabranu muzike na mestima za zabavu 24 sata.

„Pozivamom stanovnike i posetioce u ovim područjima da se u potpunosti pridržavaju mera za ograničavanje širenja virusa“, rekla je agencija Civilne zaštite, prenosi Rojters.

Ova mediterska zemlje, koja pokušava da obnovi turistički sektor koje prošle godine teško bio pogođen pandemijom koronaviursa, takođe se bori i sa požarima koji traju već nekoliko dana, a sve zbog toplotnog talasa.

Ograničenja će stupiti na snagu od petka i trajaće do 13. avgusta nakon preporuke komiteta stručnjaka za zarazne bolesti, koji savetuje grčku vladu.

Prošlog meseca, grčka ostrva u južnom Egejskom moru bila su označena tamocrvenom bojom na karti Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti koronavirusa nakon porasta infekcija, što nači da su obeshrabrena sva putovanja osim onih osnovnih.

Bonus video: Požari na Eviji u Grčkoj

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar