Foto: EPA-EFE/DANIEL POCKETT

Vlasti u Sidneju danas su izvestile o najgorem danu pandemije kovid 19, sa pet smrtnih slučajeva za 24 časa i rekordnim porastom lokalnih infekcija, u trenutku kada je gradu na snazi višenedeljno zaključavanje kao mera suzbijanja zaraznijeg delta soja korona virusa.

PROČITAJTE JOŠ:

Četvoro od pet umrlih osoba nisu bile vakcinisane, dok je jedna primila prvu dozu, saopštile su zdravstvene vlasti australijskej države Novi Južni Vels, prenosi Rojters.

„Molim vas, sada je trenutak da odlučno razmislite o vakcinisanju, a to se pre svega odnosi na starije koji nisu imunizovani”, poručila je u Sidneju, glavnom grad ove države i najvećem gradu Australije, najviša zdravstvena zvaničnica Novog Južnog Velsa Keri Čent.

Vlasti su takođe najavile jednonedeljno zatvaranje od večeras u regionu severno od Sidneja, gde se nalazi drugi po veličini grad države Njukasl, nakon što su prijavljeni novi slučajevi kod stanovnika i pronađeni tragovi virusa u kanalizaciji.

Prema današnjem izveštaju, u Sidneju je registrovano 259 novih slučajeva kovid-19, od 262 koliko je prijavljeno u celom Novom Južnom Velsu, a premijerka države Gledis Beredžiklijan vezala je stopu vakcinacije za ublažavanje restrikcija 28. avgusta, postavljajući i cilj od šest miliona primenjenih doza do kraja meseca, što bi obuhvatilo polovinu odrasle populacije države u kojoj je do sada dato oko četiri miliona vakcina.

Bonus video: Treća doza vakcine protiv koronavirusa

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)