Foto: Shutterstock

Od nedelje 19.12.2021. svi koji žele da uđu u Grčku mogu biti podvrgnuti testiranju na koronavirus.

Pročitajte još:

Takođe, svi putnici koji dolaze u Grčku, moraju prethodno da popune elektronski obrazac prijave na sajtu travel.gov.gr najmanje 24 časa pre ulaska u Grčku i pri ulasku da pokažu dobijeni kod.

Za ulazak je potrebno posedovati negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, odnosno antigenski test ne stariji od 48 sati ili potvrdu o završenoj vakcinaciji najmanje 14 dana pre dolaska u Grčku, izdatu od strane nadležnog organa ili potvrdu o preležanom koronavirusu, koja se izdaje 30 dana nakon prvog pozitivnog testa i važi 180 dana, piše na sajtu Ministarstva spoljnih poslova.

Putnici na graničnom prelazu mogu biti podvrgnuti testiranju brzim testom, a ukoliko je test pozitivan obavezna je izolacija deset dana u objektu po izboru putnika ili onom koji bude određen od strane grčkih nadležnih organa.

Vakcinisani putnici koji budu pozitivni na brzom testu, podležu karantinu u trajanju od sedam dana i poslednjeg dana karantina bivaju testirani PCR testom.

Profesionalnim vozačima u međunarodnom drumskom prevozu nije potreban test ili potvrda o vakcinaciji, ali podležu testiranju brzim testom na granici.

BONUS VIDEO: Dr Predrag Đurić: Omikron soj nam je još uvek nepoznanica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar