Bojko Borisov; Foto: EPA-EFE/LUDOVIC MARIN / POOL

Menko Menkov, advokat Bojka Borisova, rekao je danas da je njegov klijent noć proveo na drvenoj klupi.

Borisov je priveden sinoć, zajedno sa bivšim ministrom finansija Vladislavom Goranovim, bivšom šeficom vladine obaveštajne službe Sevdalinom Arnaudovom. Uhapšena je i bivša poslanica i bivša predsednica parlamentarnog odbora za budžet Menda Stojanova. Svi se trenutno nalaze u pritvoru.

PROČITAJTE JOŠ:

Advokat Menkov je negirao informaciju da su uhapšeni prebačeni u 7. policijsku stanicu u Sofiji. Prema rečima Menkova, njegov klijent je noć proveo na drvenoj klupi. Dodao je da Borisovu ništa nije oduzeto prilikom pretresa i da on još nie saslušan.

Skandal u holu parlamenta

Privođenje Borisova i njegovih saradnika dovelo je do napetosti u Bugarskoj. Poslanička grupa GERB-a, partije Bojka Borisova, napustili su zgradu parlamenta i pridružili su se protesti ispred Saveta ministara kako bi stali u odbranu Bojka Borisova.

Nekoliko minuta pre nego što su napustili parlament došlo je do skandala u holu između predstavnika stranke GERB i predsednika poslaničke grupe BSP-a Georgija Svilenskog.

Razlog za napetost su bile reči Svilenskog da „ljudi koji već 12 godina ubijaju bugarsku demokratju drže lekcije iz demokratije“. GERB je na to reagovao pozivanjem na „ostavku“. Svilenski je na to retorički upitao zbog čega da stranke podnesu ostavke.

„Vaš strah da je svako od vas umešan u ono što se dešava, navodi vas da pozivate na ostavku“, dodao je.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare