Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama nije podržao predsedničku kandidaturu potpredsednice Kamale Haris, jer smatra da ona ne može da pobedi republikanskog kandidata Donalda Trampa, rekao je izvor blizak porodici američkog predsednika Džoa Bajdena.

„Obama je veoma uznemiren jer zna da ona (Kamala Haris) ne može da pobedi. On zna da je ona jednostavno nekompetentna. Ona ne može da upravlja nagaznim minama koje su ispred nje“, rekao je izvor za Njujork post (The New York Post).

Izvor ne polaže velike nade u televizijsku debatu između Trampa i Haris.

Kamala Haris
Kamala Haris Foto:EPA-EFE/Chris Kleponis

Nakon Bajdenovog povlačenja iz trke za novi mandat u Beloj kući, Obama je želeo da senator Arizone i bivši astronaut Mark Keli bude kandidat na nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke u avgustu.

Bivši guverner Ilinoisa Rod Blagojević, koji je sada Trampov pristalica, rekao je juče za Volstrit žurnal da je Obama bio ključan za izbacivanje Bajdena iz predsedničke trke.

„To (Bajdenova ostavka) ne bi moglo da se desi bez njega (Obame)“, rekao je Blagojević za NYP.

Kako je navedeno, Obama je ubeđivao Bajdena da se ne kandiduje za predsednika 2016, kako bi dozvolio bivšoj državnoj sekretarki Hilari Klinton da postane predsednica.

Očekuje se da će Haris u avgustu i zvanično biti proglašena predsedničkim kandidatom Demokratske partije, a podržali su je Bajden, bivši predsednik Bil Klinton i Hilari Klinton, kao i bivša predsednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar