Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Uoči sutrašnjih lokalnih izbora u Nikšiću, građani tog grada izašli su večeras na ulice i u svojim vozilima uz zvuke sirene, paljenje baklji i isticanje zastava pružili podršku strankama koje se bore za vlast u drugom najvećem gradu u Crnoj Gori. Izborna kampanja protekla je u atmosferi tenzije i napetosti, a obeležili su je i incidenti za koje opozicija u Nikšiću optužuje DPS, koja je na vlasti u tom gradu.

Iz automobila koji su kružili centralnim gradskim ulicama Nikšića vijorile su se zastave Crne Gore, a bilo je vozila iz kojih su pristalice aktuelne vlasti u toj zemlji mahali i zastavama Srbije.

Osim crnogorske i srpske državne zastave nisu isticani stranački simboli s obzirom na to da je predizborna tišina.

Inače, prethodnih dana, kako su izveštavali mediji, Nikšićani su izlazil na ulice u svojim vozilima i uz sirene, mahali zastavama Srbije.

Na lokalnim izborima u Nikšiću učestvuje šest izbornih lista, a na glasačkom listiću su koalicija “Evropski tim za Nikšić“, koju predvodi DPS, lista “Za budućnost Nikšića“, čiji je stožer Demokratski front Andrije Mandića, zatim lista Demokrata pod nazivom “Mir je naša nacija“, kao i lista “Crno na bijelo“ građanskog pokreta URA Dritana Abazovića.

U izbornoj trci su i pokret pod nazivom “Ne damo Nikšić“ i Narodni pokret biznismena Miodraga Dake Davidovića.

Izborna kampanja protekla je u atmosferi tenzije i napetosti, a obeležili su je i incidenti za koje opozicija u Nikšiću optužuje DPS, koja je na vlasti u tom gradu.

Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Vlast u Nikšiću optužena je da stoji iza napada na aktivistu koalicije “Za budućnost Nikšića“, kao i za napad na imanje aktiviste Demokrata u Župi Nikšićkoj, ali za paljenje školjke automobila jednog opozicinog aktiviste.

Na 138 biračkih mesta, sutra će pravo glasa iskoristiti oko 58.833 birača koji će odlučivati o izboru 41 poslanika lokalnog parlamenta.

Glasačka mesta u Nikšiću biće otvorena sutra u 7 sati, a birališta se zatvaraju u 20 časova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)