Momo Koprivica Foto: Printscreen/YouTube/Demokratska Crna Gora

Zbog pretnji koje je dobijao funkcioneru Demokrata i nosiocu liste „Mir je naša nacija - Ne damo Nikšić” Momu Koprivici ugrožena je bezbednost pa je do konačne odluke Agencije za nacionalnu bezbednost dobio privremnu policijsku pratnju, potvrđeno je “Vijestima”.

Policija motri na Koprivicu, ali i na njegovu kuću nakon što su Demokrate uputile dopis v.d direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu.

Pročitajte još:

Iz te partije su pre pet dana saopštili da je Koprivica ugrožena ličnost broj jedan u Crnoj Gori, jer je dobio ozbiljne pretnje na društvenim mrežama. U prostorije Demokrata u Nikšiću, kako su objavili, dolazio je i brat kontrovernog biznismena Branislava Mićunovića koga su Koprivica i funkcioneri te partije javno prozivali i povezivali sa pritiscima na njihove aktiviste u Nikšiću.

Predsednik Kluba poslanika u Skupštini “Mir je naša nacija” Boris Bogdanović je nakon tih događaja uputio pismo Brđaninu, potvrđeno je iz pres službe Demokrata, koji u odgovoru navode da je iz nikšićka policija odmah reagovala.

“Iz Centra bezbednosti Nikšić je saopšteno da se ne može isključiti napad na telo i život Moma Koprivice, te je, do konačne procene ANB-a, obezbeđena asistencija policije na način da će se motriti na njegovo mesto prebivališta i mesto trenutnog boravka od strane nekoliko pripadnika Centra bezbednosti Nikšić,” navode Demokrate.

Oni podsećaju da je u pismu Brđaninu od 4. 3. 2021. Bogdanović podsetio na, kako tvrde, kontinuitet napada i sve neprijatnosti koje je, tokom trajanja kampanje pred lokalne izbore u Nikšiću doživeo Koprivica. Takođe i, dodaju, svi koji su, na određeni način, bili povezani sa njim – počevši od funkcionera Demokrata Krsta Radovića, zatim Gordane Radović, savetnice premijera za ekonomska pitanja sa čijim su pokretom Demokrate u koaliciji.

Foto: Shutterstock

Navode i slučaj “atakovanja na imovinu” Milinka Mušikića, na čijem imanju je bilbord te koalicije, te Igora Ćetkovića čiji je auto zapaljen.

“Od Bogdanovićevog pisma Brđaninu do njegovog pravovremenog odgovora, bezbednosna situacija poslanika Demokrata, Koprivice, dodatno je usložnjena i pretnjama koje su, sa više adresa, upućene Koprivici na društvenim mrežama. Sreten Lakićević, čije se ime i prezime nalazi na spisku zaposlenih u Opštini Danilovgrad, na Fejsbuku je napisao: ‘Koprivica ispunio si sve uslove da ti se Brano u…. u život. Neka ti je sa srećom jer će ti trebati ko nikad do sada’. Sa naloga Gorana Vukadinovića napisano je: ‘Jel neko javio ovome momku da su ga olelekali a on to još ne zna…” A sa naloga koji se hrabro potpisuje kao Don Lukezi poslata je poruka-komentar: ‘Momo mnogo mlatiš mrak će te pojest’,” podseća se u odgovoru “Vijestima”.

I forma i sadržina ovih poruka ali i izabrani pseudonimi, kako navode, jasno sugerišu da se Koprivici šalju iz kriminalnog miljea.

Demokrate su zahvalile Centru bezbednosti Nikšić, kao i v.d. direktoru Uprave policije na, kako navode, pravovremenoj reakciji.

BONUS VIDEO

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar