Marko Kovačević Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nosilac liste Za budućnost Nikšića Marko Kovačević rekao je za Nova.rs da su zadovoljni izbornim rezultatima ali da nisu zadovoljni što je DPS Mila Đukanoviča ostao snažan u onoj meri u kojoj su bili i u avgustu.

Pročitajte još:

Potrebmo je brže sprovoditi neke reforme, mnoge poluge vlasti su i dalje bile u njihovim rukama, ali je naš izborni rezultat pokazao da DPS nema šta da traži u Nikšiću, rekao je Kovačević na Nova.rs

On je naglasio da je lista Za budućnost Nikšića pokazala da je jezgro promena i naglasio da nije istina da je DPS na ovim izborima osvojio više glasova. „To je rezultat preraspodele lista jer su izašli u koaliciji. Građani su ti koji su ostvarili pboedu a na nama, kao lokalnoj vlasti je da radimo i pokažemo da je zaista došlo do promena“, rekao je Kovačević.

On je naveo i da će pozvati stranku Crno na bijelo da se uključi u njihovu koaliciju sa Mir je naša nacija, jer su oni „naši partneri na državnom nivou i to bi bilo korektno“.

„Mi smo otvoreno za što širu koaliciju na lokalnom nivou da bi vlast bila čvrsta“, rekao je Kovačević i dodao da su se stvorili svi uslovi da on bude predsednik opštine i da očekuje da će to i biti ali da je ipak najvažnije, ko god bio na tom ili nekom drugom mestu, „da radimo za dobro građana Nikšića“.

Najveći broj glasova na izborima osvojila je koalicija „Evropski tim za Nikšić“ sa 18 mandata, ali je listi koju predvodi DPS neophodna koalicija sa DF-om ili Demokratama za formiranje vlasti.

Na drugom mestu je lista “Za budućnost Nikšića”, u kojoj glavnu ulogu ima Demokratski front (DF), prosrpski orjentisana stranka s osvojenih 26 odsto glasova, odnosno 11 mandata, a Demokrate Alekse Bečića 10. „Crno na bijelo“ Dritana Abazovića i „Narodni pokret“ Dake Davidovića imaju po jedan mandat. Mandić je pozvao Demokrate na formiranje koalicije, a nije isključeno da će im se priključiti i Crno na bijelo.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram