Milojko Spajić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Državna izborna komisija (DIK) nije usvojila predlog da se utvrdi kandidatura lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića za predsednika Crne Gore. Četiri člana DIK-a bila su protiv, četiri su bila uzdržana, dok su tri člana glasala za potvrdu kandidature Spajića. Predsednik DIK-a Nikola Mugoša rekao je da je proverom utvrđeno da je podnosilac kandidature prikupio dovoljan broj potpisa podrške.

Mugoša je rekao da Državna izborna komisija ima dve opcije, da zatraži da se u roku od 48 časova otklone nedostaci, ali i da se večeras izjasni o Spajićevoj kandidaturi. Mugoši je upućen zahtev da se DIK izjasni večeras.

Oko 21.35 časova stigla su nova dokumenta DIK-u. Mugoša je potvrdio da se radi o dokumentima Policijske uprave grada Beograda, po kojima je Spajić odjavio prebivalište na Zvezdari 15. februaru 2023. godine, radi iseljenja u drugu državu, prenosi RTCG.

Na zahtev Damira Suljevića, data je pauza od pet minuta da se članovi upoznaju sa dokumentacijom.

PROČITAJTE JOŠ:

U 21.50 časova, sednica je nastavljena i Mugoša je saopštio da je DIK-u stigla potvrda MUP-a Srbije da je Spajić predao zahtev 14. februara za prestanak srpskog državljanstva.

Suljević je rekao da je važno saznati kako je potvrda o odjavi prebivališta doneta u Beogradu 15. februara, ako se zna da je to neradan dan zbog državnog praznika u Srbiji.

Vladimir Čađenović rekao je da će glasati za potvrdu kandidature Spajića, jer je to časno i viteški.

„Mojoj je političkoj grupaciji možda bio interes da Spajić ne bude kandidat ali svako zaslužuje šansu“, rekao je Čađenović.

Većine, međutim, nije bilo.

Za prihvatanje kanidature Spajića bili su Nikola Mugoša, Vladimir Čađenović (Demokratska Crna Gora) i Damir Suljević (CGO).

Uzdržani su bili Miloš Giljen (DF), Nataša Prelević (DF), Milisav Ćorić (SNP) i Haris Mekić (BS).

S druge strane, protiv Spajićeve kandidature bili su Nataša Pešić (DPS), Vera Mijatović (DPS), Nikola Dedejić (DPS) i Aleksandar Jovićević (SD).

BONUS VIDEO: Abazović pokazao fotografiju: Milo Đukanović sa „škaljarcima“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare