Foto: Marko Korosec/Solent News / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jako nevreme, koje je stiglo sa severozapada, zahvatilo je Sloveniju i izazvalo dosta problema.

Najveći problem je bio jak vetar koji je odneo nekoliko krovova, oborio stabla i odneo materijal, a na pojedinim mestima došlo je i do prekida napajanja električnom energijom.

Prema podacima Uprave za zaštitu i spašavanje, spasilačke službe i vatrogasci rade u većem delu Slovenije.

Uprava za zaštitu i spašavanje već prijavljuje nekoliko intervencija širom zemlje. Prema prognostičaru Alešu Satleru, najgore je bilo u Bohinju i Kobaridu, te Celju i Beloj Krajini. U Črnomlju su zabeleženi udari vetra preko 100 kilometara na sat. On je naglasio da je najteži vetar.

Prema podacima Arsa, među nižim područjima, najjači udar olujne kiše, čak 120 kilometara na sat, izmjeren je u Tolminskom, prenosi Meteoinfo Slovenija.

Između ostalog, jako nevreme sa jakim vjetrom i padavinama zahvatilo je područje općine Šoštanj. Ogoljeni su brojni krovovi stambenih i poslovnih objekata, a oboreno je i mnogo drveća, čime je oštećena komunalna i saobraćajna infrastruktura. Porušeni su i neki električni stubovi, zbog čega je poremećeno snabdevanje električnom energijom.

Palo drveće prijavljeno je iz Brežica, Celja, Cerkvenjaka, Dupleka, Gorišnice, Krškog, Laškog, Maribora, Murske Sobote, Ormoža, Oplotnice, Rogaške Slatine, Sevnice, Slovenskih Konjica, Šentilja i Svete Ane.

Na više mesta je prekinuto i snabdevanje električnom energijom. Između ostalih u Celju, Tolminu, Šentjuru, Šoštanju, Velenju i Vitanji.

Nevreme sa jačim pljuskovima u pojedinim delovima zemlje otežalo je i saobraćaj, koji je zbog toga na mnogim mestima usporen. Na priobalnom magistralnom putu između Brezovice i Vrhnike prema Kopru, na primer, saobraćaj je ometalo srušeno drvo.

Nekoliko puteva je zbog toga potpuno zatvoreno. Mole se svi stanovnici pogođenih područja da ostanu kod kuće i da ne putuju osim ako to nije neophodno, jer bi to otežalo brojna vatrogasna društva koja pokušavaju što pre da saniraju situaciju, javlja Primorski val, prenosi 24.ur.

***

BONUS VIDEO: Avion sleteo na autoputu u Sloveniji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar