Foto:shutterstock

Rusija nema nameru da isporučuje naftu potrošačima koji određuju gornju granicu cene za rusku naftu, izjavio je danas potpredsednik Vlade Ruske Federacije Aleksandar Novak.

„Mi smo protiv takvih netržišnih instrumenata jer su takvi presedani veoma štetni za tržište energenata. To dovodi samo do deficita i oscilacije cena. Ukoliko ovakav mehanizam bude uveden cenu će platiti potrošači“, rekao je Novak na konferenciji za novinare.

On je upozorio zemlje koje nameravaju da uvedu gornju granicu za cenu ruske nafte da je za Rusiju prihvatljivo da isporučuje naftu samo onim kupcima koji podržavaju tržisne mehanizme u određivanju cene nafte, prenosi TAS S.

Rusija insistira da učestvuje u istraži na Severnom toku

Rusija insistira da u istrazi incidenta na gasovodima Severni tok i Severni tok 2 učestvuju i kompanije Gasprom i Nord Stream, AG operater gasovoda Severni tok, rekao je danas potpredsednik ruske vlade Aleksandar Novak.

„Što se tiče Severnog toka 1 i jednog cevovoda Severnog toka 2, Danska i Švedska su potvrdile da su pokrenule svoje istrage. Nažalost, ni operateru Severnog toka, ni Gaspromu, a ni Ruskoj federalnoj službi za ekologiju, tehnološki i nuklearni nadzor nije dozvoljeno učešće u dosadašnjem toku istrage, iako je Gasprom ključni vlasnik oštećene infrastrukture“, rekao je Novak za TV kanal Rusija 24, prenosi TAS S.

BONUS VIDEO: Evo gde je započeo Putinov poraz u Donjecku

Komentari

Svi komentari (0)