Foto: Printscreen/zpuTube/ Slovenska policija

I nakon što je najgore prošlo, slovenački policajci imaju pune ruke posla. Posada helikoptera, koja je u najtežim trenucima spašavala ljude sa krovova poplavljenih kuća, ni sada ne miruje. Na pogođena područja dovoze se materijal i gorivo, a sa jedne u poplavama devastirane farme spašena su dva praseta.

Policija je danas kontaktirana sa područja okoline Ljubnog ob Savinja. Jedna od tamošnjih farmi je skoro potpuno uništena od razorne poplave, a na farmi su preživela su samo dva prasića, i policajci su helikopterom želeli da ih prevezu na sigurno.

Policajci su zato odleteli na teško pristupačno mesto i vitlom podigli prase i prevezli ga na obližnju, bezbedniju lokaciju, prenosi N1.

„Porodica, koja je u poplavama izgubila praktično celu farmu, štalu i poljoprivrednu mehanizaciju, a uništen joj je i dom, bila je izuzetno zahvalna. Na imanju je bilo još životinja, ali su preživela samo dva praseta i jedna kobila, koja je sama pobegla“, saopštila je policija.

Vazduhoplovna jedinica policije ovih dana prvenstveno prevozi materijal koji je neophodan za sanaciju na devastiranim područjima.

PROČITAJTE JOŠ:

Tako su u sredu u savinjsku dolinu prevezena burad nafte za radne mašine koje rade na koritu reke Savinje.

„Tokom leta burad je visila u vazduhu pričvršćene za vitlo, pa smo morali biti veoma oprezni“, objasnili su iz policije.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare