Foto: EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Nemačke pivare su prisiljene da bacaju neprodato pivo, zbog čega su zatražile finansijsku pomoć od države u vreme dok se produžava policijski čas, saopšteno je danas iz udruženja pivara.

Nemački kafići, hoteli i restorani, zatvoreni su od novembra, a pivnice su pozvale državu da im pomogne finansijski u sklopu programa kojim se pomaže raznim industrijama da prevaziđu krizu izazvanu pandemijom kovida.

Veliki broj od ukupno 1500 pivara u Nemačkoj strahuje za svoju egzistenciju, jer do sada, manje pivare su ostvarivale najveći deo svog prometa isporukom piva kafanama, kafićima i restoranima.

Vlada je već pomogla kafićima, ali ne i pivnicama.

„Iz nedelje u nedelju, sve više pivara, pabova specijalizovanih za pivo, suočava se sa egzistencijalnom pretnjom, iako nije njihova krivica i tretiraju se nesolventno“, pisalo je u pismu 300 pivnica asocijacije DBB i VPBD, preneo je Rojters.

Pismo su potpisale i pivare Karlsberg Nemačka, Bitburger Braugrupe, Krombaher i Paulaner.

„Lokdaun i kolaps u prodaji piva je značio da su pivare izgubile veliku količinu novca preko noći. Zalihe piva vredne miliona evra su bačene, jer je pivu istekao rok“, navodi se u pismu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram