Na Tviteru se pojavio snimak ruskog zvaničnika postavljenog u Hersonu, koji civile poziva da se evakuišu iz grada, ali insistira da je "sve potpuno pod kontrolom".

Kiril Stremousov, zamenik šefa hersonske administracije, snimao je sebe u autu, a ovaj video je privukao pažnju BBC-jevog novinara Fransisa Skara.

On se sa razlogom pita zašto njegov automobil izgleda kao nakrcan njegovim stvarima dok govori kako je sve u redu, kako se život u Hersonu nastavlja i kako ima hrane za sve.

Ovo je usledilo nakon što je Stremousov upozorio da bi ruske trupe mogle da se prebace na lavu obalu reke Dnjepar u narednim danima.

PROČITAJTE JOŠ:

„Najverovatnije će naše jedinice, naše trupe otići na levu obalu Hersonske oblasti“, rekao je Stremousov ruskoj državnoj televiziji.

Nakon što su zauzeli grad Herson samo nekoliko dana nakon invazije, ruski položaji severno od reke su poslednjih meseci postali sve ranjiviji. Ukrajinske snage su strateški gađale ključne mostove preko ogromnog plovnog puta, gušeći ruske linije snabdevanja grada.

Ponovno zauzimanje grada Hersona postao je veliki cilj uprave u Kijevu.

BONUS VIDEO: Bajden ne veruje Putinu: Zelenski oštro zapretio Rusima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar