Foto:Steven Riley/Facebook; Minot Police Department

Žena iz Severne Dakote otrovala je svog dečka nakon što je saznala za njegove planove da je ostavi - jer je samo nekoliko sati ranije nasledio 30 miliona dolara, saopštila je policija.

Ina Tea Kenojer (47) optužena je u ponedeljak za ubistvo Stivena Edvarda Rajlija mlađeg (51) 5. septembra, za užasan čin koji su policajci rekli da je bio vođen „finansijskim motivima“.

„Ovaj slučaj je bio izuzetno složen“, rekao je komandant istrage, kapetan Dejl Plesas iz policijske uprave Minot.

Rajliju je pozlilo kada se 3. septembra sastao sa svojim advokatom da naplati ogromnu sumu zaostavštine, rekli su svedoci istražiteljima, prema policijskim evidencijama.

Kenojer nije pozvala hitnu pomoć sve do narednog dana, a kada su hitne pomoći stigli, zatekli su Rajlija bez svesti u kući. Sledećeg dana je preminuo u bolnici.

Obdukcijom je utvrđeno da je ubijen nakon što je progutao antifriz, koji mu je, prema rečima policije, davala devojka.

Optužena tvrdi da je nevina u nizu besmislenih objava na Fejsbuku u danima koji su prethodili njenom hapšenju, tvrdeći da se Rajli ubio.

Foto:Steven Riley/Facebook

Kenojer je rekla istražiteljima da planira da podeli Rajlijevo zapanjujuće nasledstvo, za koje je procenila da iznosi oko 30 miliona dolara, sa njegovim sinom, navodi se u evidenciji.

Tvrdila je da ima pravo na bogatstvo kao njegova vanbračna žena, međutim, savezna država Severna Dakota, međutim, ne priznaje takve veze.

Pored toga, Rajli je otkrio planove da prekine romansu ubrzo nakon što je primio ogromnu sumu, što je navelo istražitelje da teoretišu da ga je Kenojer otrovala da bi obezbedila bogatstvo.

Foto:Steven Riley/Facebook

„Počivaj u miru tata… Imao sam osećaj da je to ona zbog toga kako se sve odigralo, ali, voleo bih da smo planirali da se vidimo ranije“, napisao je Rajlijev ožalošćeni sin na Fejsbuku.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nadam se da će dobiti ono što zaslužuje jer te je odvela sa ovog sveta“, dodao je.

Kenojer se suočava sa optužbama za teško ubistvo, najtežom optužbom za ubistvo u Severnoj Dakoti.

Ona je zadržana bez kaucije u pritvorskom centru okruga Vord i sama se zastupa, pokazuju sudski zapisi.

Foto:Minot Police Department

Navodno ubistvo je poslednje u nizu domaćih trovanja širom nacije od strane prezrenih partnera u nadi da će unovčiti bogatstvo svojih žrtava.

Prošle nedelje, specijalista za otrove i bivši lekar na čuvenoj klinici Mejo, optužen je za trovanje svoje supruge usred bračnih poteškoća — navodno pokušavajući da odmah kremira njeno telo dok je planirao da unovči polisu životnog osiguranja od 500.000 dolara.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar