korona kina
Foto: EPA-EFE/SHI ZHI CHINA OUT

Stanovnicima kineskog grada na granici sa Rusijom ponuđene su velike novčane nagrade za pomoć u borbi protiv epidemije Delta soja, a lokalni zvaničnici su objavili "narodni rat" virusu.

PROČITAJTE JOŠ:

Za stanovnike Heiheia, u severoistočnoj provinciji Hejlungđang, vlasti su predvidele nagrade od 15.640 dolara pošto je ukupan broj slučajeva u epidemiji dostigao 240, prenosi „Gardijan“.

Prema kineskim državnim medijima, zvaničnici su pozvali ljude u tom pograničnom gradu da odmah prijave sve slučajeve ilegalnog lova, krijumčarenja životinja ili ljude koji prelaze granicu zbog pecanja i za takve informacije ponudile vrednu nagradu.

Stanovništvo je, takođe, upozoreno na stroge kazne za one koji namerno prikrivaju relevantne informacije.

Kineska zdravstvena komisija prijavila je još 62 lokalna simptomatska slučaja u ponedeljak i 43 danas, što je uz 940 slučajeva zabeleženih u najmanje 20 provincija od oktobra, najgora epidemija u zemlji od Vuhana početkom 2020.

Vlasti su posvećene strategiji „Kovid nula“ i primenjuju rigorozni niz mera u „narodnom ratu“ virusu i pokušajem da se on ponovo eliminiše iz zajednice.

Kako se epidemija nastavlja, zdravstveni zvaničnici su pozvali i na ubrzanje dodatnih doza vakcina i vakcinacije dece.

Vang Chinghua, glavni imunolog Kineskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, rekao je da se ranije smatralo da deca uglavnom nisu pogođena kovid-19, ali se situacija promenila kako je virus mutirao.

Prema „Global Tajmsu“, zdravstvene vlasti su postavile cilj da vakcinišu svu decu uzrasta od 3 do 11 godina koja ispunjavaju uslove pre kraja godine.

BONUS VIDEO: Razbijamo zablude o vakcinaciji – Dr Radovanović: Zašto treba da se vakcinišete iako opet možete da se zarazite

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)