Zdravko Marić Foto: ALEXANDROS MICHAILIDIS / Alamy / Alamy / Profimedia

Potpredsedniku hrvatske vlade i ministar finansija Zdravko Marić dobio je pozitivan nalaz na kovid-19 nakon što se testirao jer je član njegove porodice razvio simptome zaraze, saopšteno je danas iz Banskih dvora.

PROČITAJTE JOŠ:

Mariću su epidemiolozi odredili izolaciju u trajanju od 10 dana, tokom koje će obavljati dužnosti od kuće, prenosi Hina.

Kako se navodi u saopštenju, on se oseća dobro i zasad nema nikakvih simptoma kovida-19.

„S obzirom na to da se Zdravko Marić, kao i drugi članovi Vlade, pocetkom godine vakcinisao protiv korona virusa, naglašavamo da nijedna od vakcina ne štiti 100 posto od mogucnosti zaraze, pa tako ni u slucaju kovida-19“, kaže se u saopštenju.

Ističe se da to ne umanjuje poverenje i važnost vakcinacije kao kljucnog alata u borbi protiv pandemije korona virusa jer imunizacija „dokazano štiti od težih oblika i ishoda bolesti“.

Iz Vlade najavljuju i da će ministri primiti i treću dozu vakcine protiv kovida-19.

„S obzirom na to da su se članovi Vlade vakcinisali još u januaru i frbruaru, u narednom periodu će primiti i tzv buster dozu koja se primenjuje šest meseci nakon druge doze kako bi se produžilo trajanje zaštite. Više clanova Vlade je to več i ucinilo“, stoji u saopštenju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar