Par
Foto: Shotshop GmbH / Alamy / Alamy / Profimedia

Muškarac u Singapuru traži više od 3 miliona singapurskih dolara (1,87 miliona funti) odštete od žene koja je rekla da ga je videla samo kao prijatelja, tvrdeći da mu je nanela traumu i narušila njegovu „zvezdanu reputaciju“.

U tužbi za klevetu koju je pokrenuo K Kaušigan tvrdi se da odšteta treba da pokrije gubitak zarade i investicija, kao i „programe rehabilitacije i terapije za prevazilaženje trajne traume“, prema sudskim dokumentima.

U tužbi, koja će biti saslušana sledeće nedelje, žena se tereti za „navodne klevetničke opaske i nemarno ponašanje“, navodi se u sudskim dokumentima, prenosi Gardijan.

Drugi slučaj koji je Kaušigan podneo sudu za prekršaje, u kojem se tvrdi da je žena prekršila sporazum o poboljšanju njihovog odnosa, nedavno je odbačen kao „očigledno neosnovan“ – presuda koju su pozdravile aktivistkinje za rodnu ravnopravnost.

U presudi, objavljenoj u januaru, utvrđeno je da su njegove tvrdnje zloupotreba procesa i da je Kaušigan imao „skriveni motiv da uznemirava ili ugnjetava optuženu“.

Žena je prvi put upoznala Kaušigana 2016. godine, prema sudskim dokumentima, a problemi su počeli da nastaju 2020. kada su postali „neusklađeni“ u pogledu toga kako vide svoju vezu.

„Dok je tuženi smatrao da je tužilac samo ’prijatelj’, on ju je smatrao svojom ’najbližom prijateljicom’“, navodi se u sudskim spisima.

Optuženi je tražio da se njihove interakcije smanje, navodi se u presudi, što je izazvalo nezadovoljstvo tužioca, koji je smatrao da bi to predstavljalo „povlačenje koraka unazad u njihovom odnosu“. Optuženi je naglasio potrebu za granicama i pozvao ga da bude „samostalan“.

U presudi se navodi da je žena učestvovala u savetovanju 18 meseci nakon što je Kaušigan prethodno zapretio tužbom protiv nje, navodeći da je pretrpela emocionalnu traumu nakon što mu je rečeno da ga ona smatra samo prijateljem.

PROČITAJTE JOŠ:

„Iako se okrivljeni nadao da će sesije savetovanja pomoći tužiocu da se pomiri sa svojom odlukom da neće nastaviti romantičnu vezu sa njim, to nije bio rezultat. Suočena sa uzastopnim zahtevima i zahtevima za češćim sastancima i dubljim razgovorima, tužena je u maju 2022. odlučila da prekine svaki kontakt sa tužiocem“, navodi se u saopštenju.

Žena je pokrenula postupak uznemiravanja protiv Kaušigana, koji je kasnije protiv nje podneo tužbu od 3 miliona singapurskih dolara, a potom i je slučaj završio pred sudom za prekršaje.

Protiv njega je dobijen hitni nalog za zaštitu, iako je žena još uvek suočena sa odbranom u pravnim slučajevima.

Slučaj u kojem on traži odštetu od 3 miliona S$ biće saslušan 9. februara. Prema presudi iz postupka za prekršaje, ova odvojena tužba pokrenuta je u julu 2022. i traži se naknada štete „zbog navodnih klevetničkih primedbi i nesavesnog ponašanja“.

Avare, grupa za zastupanje rodne ravnopravnosti rekla je da joj je žao da čuje za muku žene.

„Žene ne duguju muškarcima svoje vreme ili pažnju, a još manje prijateljstvo, ljubav, seksualnu aktivnost ili emocionalni rad“, navodi se.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar