Foto: Tanjug/AP Photo/Evelyn Hockstein, Pool

Indijski premijer Narendra Modi stigao je u dvodnevnu posetu Moskvi, gde će razgovarati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, prenosi RIA Novosti.

Kako je pojasnio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, neformalni deo posete počeće večeras, a prvi zamenik ministra spoljnih poslova Indije Vinaj Kvatra ranije je rekao da će Modi uveče prisustvovati privatnoj večeri sa Putinom. Zvanični razgovor dva lidera biće održan sutra u podne, a planiran je privatni razgovor i dijalog tokom zajedničkog doručka.

Vladimir Putin Foto:Tanjug/Athit Perawongmetha/Pool Photo via AP

Kako navodi ruska agencija, ne postoje planovi o zajedničkoj konferenciji za štampu nakon razgovora. Modi će se sutra takođe sastati sa indijskom zajednicom u Rusiji, položiti venac na Grob Neznanog vojnika i posetiti izložbu u Moskvi.

POGLEDAJTE JOŠ:

Pre dolaska u Moskvu, indijski premijer je poručio da se raduje boravku u Rusiji i sastanku sa Putinom, koga je nazvao prijateljem. Takođe je pohvalio napredak saradnje dve zemlje u proteklih 10 godina, uključujući u oblasti energetike, bezbednosti, trgovine, investicija, zdravstva, obrazovanja, kulture, turizma i međuljudske razmene.

Ovo je Modijeva prva poseta Moskvi za pet godina, piše RIA Novosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar