Foto: Instagram

Jedan od osumnjičenih za silovanje učenice druge godine fakulteta Medison Bruks (19) sada se suočava sa odvojenom optužbom za silovanje u vezi sa napadom na 12-godišnju devojčicu 2020. godine.

Kaivon Vašington (18) je u četvrtak dao kauciju od 150.000 dolara u vezi sa slučajem Bruks, a u petak je ponovo uhapšen i smešten u pritvorski centar u Livingstonu u vezi sa navodnim napadom na devojčicu koja tada nije bila tinejdžerka.

Vašington i neimenovani 17-godišnjak optuženi su za silovanje trećeg stepena u slučaju Bruks, dok su druga dvojica, Kejsen Karver (18) i Everet Li (27) optuženi za saučesnistvo. Vašington je Lijev nećak. On i Karver su pušteni na slobodu uz kauciju ranije ove nedelje.

Medison Bruks je umrla od ‘višestrukih traumatskih povreda’ kada ju je udario automobil nakon što je silovana oko 3:00 ujutro 15. januara. Četvorica mladića koje je upoznala u baru su je povezli, silovali, pa izbacili iz voziila, nakon čega ju je udario drugi automobil.

Foto: Instagram/madibrooks

Dokumente u vezi sa incidentom iz 2020. pribavio je The Nev Orleans Advocate. List navodi da se napad na devojčicu dogodio tokom zabave na bazenu u gradu Voker, nedaleko od Baton Ruža.

Žrtva je rekla policajcima da ju je Vašington pratio nazad do njenog stana, skinuo joj peškir i silovao je.

U intervjuu sa istraživačkim reporterom iz Baton Ruža Kiranom Čavlom, 12-godišnja žrtva opisala je napad u užasnim detaljima.

Sada tinejdžerka žrtva je rekla da je tokom zabave na bazenu njena prijateljica zamolila da joj pomogne da provuče dečka u svoju sobu. Učinila je to tako što je peškirom pokrila Ring kameru.

Kada je drugi dečak ušao u kuću, Vašington je takođe upao unutra, tvrdi žrtva.

Nakon što se više puta opirala i rekla „ne“, žrtva je rekla da ju je Vašington nastavio sa seksualnim napadom sat vremena. Rekla je da je, kada je završio, „ustao i rekao mi da „idem da se proverim.“

Žrtva je nastavila, rekavši da ništa nije rekla o napadu sve do godinu dana kasnije. Ona je 2021. godine rekla da je opisala silovanje u svojoj svesci, ostavila ga na krevetu i potom otišla u školu.

Dok je bila u školi, poslala je majci poruku da ode i pročita šta je na njenom krevetu.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon toga ju je majka odvela u policiju da podnese zvaničnu prijavu.

Rekla je: „Osećam se kao da su nakon što je policiji rečeno, oni to jednostavno obrisali i nikada nisu pratili. Samo sam se osećala kao da ona nikada neće dobiti pravdu“.

Tek nakon hapšenja Vašingtona u vezi sa slučajem Medison Bruks javio se svedok silovanja 2020. godine.

Neimenovana žrtva je u intervjuu rekla: „Ako vas je Kaivon Vašington silovao ili seksualno napao, želim da znate da niste sami. Znam da je teško, ali ako progovorite, nadamo se, nadamo se da će ga zauvek strpati u zatvor, a mi ćemo dobiti pravdu. Ne samo za Medison Bruks, već i za sve nas kojima je ovo uradio“.

Vašington je bio na spisku fudbalskog tima Voker srednje škole Varsiti za sezonu 2022-23 – ali je diplomirao nakon pola godine u decembru.

Na slikama koje je video Dejl mejl, Vašington izgleda kao dečko za zabavu, uprkos tome što je mlađi od zakonske granice da bi pio alkohol.

Na slikama se vidi kako se zabavlja sa prijateljima i pozira pred kamerom.

Takođe je objavio video na TikTok-u u kojem priznaje da je njegov „najveći strah“ „da neće stići u raj“ – a mnogi korisnici komentarišu da se to „obistinilo“ zbog njegovog hapšenja.

Vašington je trebalo da bude u kućnom pritvoru i mora da nosi monitor na gležnju nakon izlaska iz zatvora.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar