Zoran Milanović Foto: EPA-EFE/MARTIAL TREZZINI

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović rekao je danas obraćajući se studentima u Splitu da je jedini način da se zaustavi agresija na Ukrajinu da dođe do promene vlasti u Moskvi ili da Rusija pobedi.

„Rusija rat ne sme izgubiti, ona to ne sme sebi priuštiti, ima ogromnu energiju i resurse da dobije rat protiv skoro svakoga i tu su kao nuklearna sila. Jedini način koji ja vidim da bi mogao dovesti do prestanka ove agresije na Ukrajinu je da se promeni vlast u Rusiji“, rekao je Milanović.

Međutim, kazao je da kroz istoriju imamo iskustvo kako to izgleda kad se u Moskvi promeni vlast, prenosi Klix.ba.

„Sve od uslova globalne krize do toga da se pola svijeta oporavlja od toga sledećih 50 godina. To verovatno ne bi bili nekakvi razdragani momci i devojke na šarenim biciklima s korpama napred koji su za bratstvo i jednakost“, rekao je Milanović.

PROČITAJTE JOŠ:

U nastavku je dodatno razjasnio svoj stav.

„Kako će se završiti rat? Dakle Rusija rat mora dobiti, iz vlastite vizure oni ga moraju dobiti. Jedini način da ga ne dobiju je da se promeni vlast, a to se neće dogoditi bez dogovora SAD-a, Velike Britanije i Rusije. Bez njih nema dogovora“, rekao je Milanović.

BONUS VIDEO: Dan posle Putinovog osvetničkog napada: Širom Ukrajine odzvanjaju sirene za vazdušnu opasnost

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare