Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Predsednik Zoran Milanović ponovo je danas kritikovao predsednika SNV, SDS S-a i poslanika u saboru Milorada Pupovaca za kojeg je rekao da je, kako je naveo, "kupljen i ucenjen".

PROČITAJTE JOŠ:

Milanović je u Spomen parku Jasenovac na obeležavanju 76-te godišnjice proboja zatočenika u tom ustaškom logoru, Pupovcu ponovo spočitao to što je, kako tvrdi, lider SDS S-a izvređao njegovu kandidatkinju za predsednicu Vrhovnog suda, prenosi Tanjug.

„Ako želite na dramsku akademiju upišite. Da se pojavio iza mene na Palm Biču to bi bilo fakat zanimljivo. Ja sam predstavnik Srba pa tek onda Pupovac. U Zagrebu je dobio 200 glasova, a ima više od 20.000 Srba u Zagrebu. To nije legitimno“, rekao je Milanović, preneli su hrvatski mediji.

Prethodno je Milanović imao burnu raspravu sa novinarom Sašom Kosanovićem, koji je nekada radio na HRT-u, a sada radi za Srpsko nacionalno vijeće.

„Saša, da li dolazite ovde kao novinar ili političar? Jeste li član neke političke organizacije? Jeste li član nekog veća. Inače ste mi drag čovek, ali ste u sukobu interesa do grla. To je hrvatski problem, bežanje od istine. Vidim da nemate mikrofon, nemate mikrofon“, rekao je Milanović, preneo je hrvatski portal Index.

Kosanović je odgovorio da ne radi na televiziji, da je tamo dobio otkaz, a Milanović je na to dodao: „Znam, i dolazili ste k meni više puta. Bio sam vrlo loše volje zbog toga.

Osim za Pupovca, Milanović je rekao da je premijer ucenio i predstavnika antifašista Hublina, koji je prema protokolu trebalo da bude u njegovoj delegaciji, ali nije jer, kao je kazao, njegovo udruženje zavisi od Plenkovićeve milostinje.

„Predstavnik antifašista ima jednu siromašno udruženje koje zavisi od Plenkovićeve milostinje…. Ovde su ljudi ucenjeni“, naveo je Milanović.

Prema njegovim rečima, jedini od svih koji se usuđuje da nešto kaže je predsednik Jevrejske opštine u Zagrebu Ognjen Kraus „On (Kraus) nema cenu, ne možeš ga kupiti“, kazao je Milanović.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar