Milanović, Vučić, Pahor Foto:REUTERS/Borut Zivulovic

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović reagovao je večeras u Pazinu na poziv predsednika Srbije da svi Srbi i van zemlje na Dan srpskog jedinstva istaknu srpske zastave navodeći da srpski šef države treba da ima pametnija posla.

Zoran Milanović je na novinarsko pitanje o tome da li je to provokacija poziv predsednika Srbije Srbi u Hrvatskoj istaknu srpske zastave citirao jednu narodnu poslovicu i rekao da ne veruje da srpski predsednik nema važnijeg posla kao što je ekonomski napredak Srbije u kojem, kako je Milanović rekao, naša država zaostaje.

„Dokoni pop i jariće krsti“, odgovorio je Milanović i dodao kako su u nekim narodima poslovice neverovatno precizne.

„Ja stvarno ne mogu da verujem da nemaju važnijih poslova od toga, kao što je ekonomski napredak u kojima Srbija zaostaje, a ni Hrvatska ne napreduje. To je njihov posao, ali to stalno talasanje provokativnih nacionalnih osećaja ne vodi nigde“, rekao je Milanović novinarima.

On je naveo da ne misli da Vučić huška ljude, ali da smatra da srpski predsednik treba da ima pametnija posla.

„Imamo nešto na čemu Vučić ‘klija’ poslednjih 20 godina, a kako je relativno mlad čovek puno još godina je pred njim. Smišlja šta će da radi, pa smišlja ovakve sitnice zabavne. Jednom rečju – bezbeze“, rekao je Milanović.

On je poručio da Srbi u Hrvatskoj sami vide kakvi su motivi ovakvog poziva predsednika Srbije.

Na pitanje hrvatskih novinara da je današnja poseta patrijarha Porfirija Jasenovcu bila provokativna, Milanović je upitao zašto bi ta poseta bila bilo kakva provokacija.

„Ja sam imao sa njim dobar odnos dok je bio mitropolit zagrebačko-ljubljanski, a Kolinda je stavila jednu repliku ikone koju joj je on darovao na zid kabineta i ja to nisam micao“, rekao je Milanović.

Bonus video – Milanović: Tek ćemo osetiti posledice šumskih požara

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare