Angela Merkel i Aleksandar Vučić
Angela Merkel i Aleksandar Vučić Foto: EPA-EFE/FELIPE TRUEBA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je snimak na instagram nalogu "budućnost Srbije" uoči posete nemačke kancelarke Angele Merkel.

Predsednik je otkrio kako se sprema na dolazak nemačke kancelarke.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Nemačka kancelarka Angela Merkel sletela je malo posle 16 sati u Srbiju gde će se sastati sa srpskim rukovodstvom. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokloniće, prilikom današnjeg susreta, nemačkoj kancelarki Angeli Merkel pirotski ćilim, potvrđeno je Tanjugu u Predsedništvu Srbije.

Kako je rečeno Tanjugu, Vučić će Merkel uručiti i još jedan lični poklon, koji je iznenađenje. Nemačka kancelarka, čiji je mandat pri kraju, danas će doputovati u dvodnevnu posetu Srbiji.

Oko 18 sati će, kako se očekuje, biti priređena ceremonija svečanog dočeka ispred Palate Srbija, posle čega će imati razgovore sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Tokom posete Beogradu Merkel će imati i razgovore sa predstavnicima civilnog društva svih šest ekonomija Zapadnog Balkana. Iz kabineta kancelarke ranije je najavljeno da će u fokusu razgovora dvoje državnika biti bilateralni odnosi, ekonomsko-politička pitanja i pitanja evropske perspektive.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare