Zoran Milanović Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Organizacioni odbor proslave 30. godišnjice oslobađanja juga Hrvatske i deblokade Dubrovnika potvrdio je u petak da predsednik i vrhovni komandant Zoran Milanović nije pozvan jer se radi o proslavi, kako se navodi, branitelja koja ne sme biti zasenjena dnevnopolitičkim prepucavanjima.

Organizacioni odbor proslave čine Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Dubrovnik i opština Konavle, Župa dubrovačka, Dubrovačko primorje i Ston.

Naveli su da je odluka donesena jer je „nedopustivo da ovakvu dostojanstvenu manifestaciju, u kojoj su u središtu branitelji i hrvatsko zajedništvo, zasene svađe i razdori koje dnevno producira naš predsednik“.

„Odluka nema nikakve veze sa strankama, niti postoje bilo kakve zabrane pozivanja predsednika. Dalje komentirarisanje ovog skreće pažnju s onog bitnog, a to je 30 godina od odbrane i oslobađanja juga, ali nakon proslave stojimo na raspolaganju za obrazloženja“, stoji u saopštenju Organizacionog odbora, preneo je hrvatski portal Dnevnik.

I Udruženje veterana 9. gardijske brigade otkazalo je deo današnjeg obeležavanja 30-te godišnjice formiranja 9. gardijske brigade „Vukovi“ u Gospiću, na koju dolazi i Milanović.

Oni su na Fejsbuku naveli da je Kabinet predsednika „samovoljno preuzeo glavnu reč” te da su su hteli da im nametnu ograničenja za druge goste, što im nije prihvatljivo.

„Zbog nemogućnosti komunikacije sa kabinetom predsednika, te ogromne količine arogancije i ega koja dolaze od predsednika“, naveli su razlog otkazivanjaj dela programa predviđenog protokola.

BONUS VIDEO: Milanović o optužnici iz Srbije: Braćo Srbi, pamet u glavu, koštaće vas

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar