Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović uručio je u Kninu visoka odlikovanja hrvatskim generalima i rekao da se na taj način iskazuje "ispravnost našeg puta, a ne želja da se povrede drugi". On je odlikovanja uručio i Vojnoj policiji Hrvatskog veća obrane i Jedinici za posebne namene HVO „Ludvig Pavlović“.

Govoreći na skupu povodom Dana pobede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. godišnjice akcije Oluja, Milanović je rekao da je svrha okupljanja radovanje svojim uspesima, a ne tuđim porazima, prenela je agencija Hina.

„Puno je i krvi i teških osećaja palo da bi se ovo pretvorilo u nekakvo likovanje. Ovde smo da odlikujemo neke od najboljih među vama. Odlikovanja koja ću im dati u svoje ime, u ime hrvatske države nisu odlikovanja, ponavljam to i važno je, da bih bilo koga povredio, nego da bih naglasio ispravnost i veličinu našeg puta“, rekao je Milanović.

On je odlikovanja uručio i Vojnoj policiji Hrvatskog veća obrane i Jedinici za posebne namene HVO „Ludvig Pavlović“.

Milanović je zahvalio svima koji su došli i čestitao odlikovanima, te izrazio nadu da niko više nikada iz pozicije predsednika Republike takva odlikovanja neće davati ratnim komandantima, što znači da rata neće biti.

BONUS VIDEO: Godišnjica „Oluje“, ispovest izbeglice iz Hrvatske

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)