Foto: EPA-EFE/MIRO LELAS

Potpredsednik Vlade Hrvatske Boris Milošević izjavio je danas da ove godine neće doći na obeležavanje Oluje u Kninu.

PROČITAJTE JOŠ:

Potpredsednik Vlade Hrvatske Boris Milošević je prilikom posete Romskom memorijalnom centru u Uštici povodom Međunarodnog dana sećanja na Rome koji su stradali u Drugom svetskom ratu iskoristio priliku da objasni zašto ove godine neće ići na godišnjicu obeležavanja Oluje u Kninu.

„Ove godine necu ići na godišnjicu obeležavanja u Knin. Dogovorom u Vladi je donesena ova odluka. Prošla godine je bila prva godina, gde smo hteli da pošaljemo jasne poruke i u tome smo uspeli. Ove godine ne ide cela Vlada. Nakon što sam otišao u Knin, bilo je pitanja je li to dobar potez. Tako će i ove godine biti pitanja i da odem i da ne odem, uvek će biti pitanja,“ rekao je Milošević za hrvatski N1.

Milošević je dodao da njegov ovogodišnja odluka da ne ide u Knin nije korak unazad, te da se od politike pomirenja neće odustati i da će se uvek slati poruke pomirenja, koje su slate na početku mandata.

„Moj neodlazak ne znači da sam odustao od te politike. Ne mislim da ta politika zavisi isključivo o mom odlasku u Knin“, naveo je Milošević.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar