Facebook, Fejsbuk, Meta, logo
Foto: Shutterstock/Viacheslav Lopatin

Meta se preprema da ove nedelje obavesti zaposlene o velikim otpuštanjima.

Ovo bi kako se navodi, mogao da bude najveći krug u nedavnom nizu ukidanja radnih mesta u ovom tehnološkom gigantu nakon brzog rasta industrije tokom pandemije.

Očekuje se da će otpuštanja uticati na više hiljada zaposlenih, a saopštenje je planirano da dođe u sredu, kažu ljudi upoznati sa ovom odlukom. Meta je krajem septembra prijavila više od 87.000 zaposlenih.

Zvaničnici kompanije su već rekli zaposlenima da otkažu nebitna putovanja počevši od ove nedelje, navodi se.

Planirana otpuštanja bila bi prvo veliko smanjenje broja zaposlenih u 18-godišnjoj istoriji kompanije. Iako je u procentima manji od smanjenja zaposlenih u Tviteru prošle nedelje, broj zaposlenih u Meta za koje se očekuje da će izgubiti posao mogao bi biti najveći do sada u velikoj tehnološkoj korporaciji za godinu dana.

PROČITAJTE JOŠ:

Portparol Mete je odbio da komentariše pozivajući se na nedavnu izjavu direktora Marka Zakerberga da će se kompanija „više fokusirati investicije na mali broj oblasti visokog prioriteta za rast“.

„To znači da će neki timovi značajno rasti, ali većina drugih timova će ostati na istom novou ili će se smanjiti tokom sledeće godine“, rekao on u izveštaju o zaradama kompanije u trećem kvartalu 26. oktobra.

„Ukupno očekujem da ćemo 2023. godine završiti kao ili otprilike iste veličine ili čak kao malo manja organizacija nego što smo danas“, navodi on.

Vol Strit Žurnal je u septembru objavio da Meta planira da smanji troškove za najmanje 10 odsto u narednim mesecima, delom kroz smanjenje broja osoblja.

BONUS VIDEO: Mirovni plan Ilona Maska

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar