Foto: Capital Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia, GoffPhotos.com / Goff Photos

Megan Markl, supruga princa Harija i vojvotkinja od Saseksa, prigovorila je britanskoj televizijskoj kući ITV zbog reči njenog sad već bivšeg voditelja Pirsa Morgana da ne veruje onome što je izgovorila u nedavnom intervjuu sa Oprom, smatrajući da će takve izjave štetno uticati na osobe sa mentalnim problemima, preneo je CNN.

PROČITAJTE JOŠ:

ITV je u utorak objavio da će Morgan napustiti program „Dobro jutro Britanijo“ koji je dotad vodio nakon što je javno izrazio sumnju u istinitost njenih tvrdnji u intervjuu sa Oprom Vinfri da je kako je istakla razmišljala o samoubistvu dok je bila trudna.

„Nakon razgovora sa ITV-om, Pirs Morgan zaključio je da je vreme da napusti „Dobro jutro Britanijo“, – objavila je televizija navodeći da je prihvatila tu odluku kojoj nema šta da doda.

Prema saznanjima CNN-a, prigovor Megan Markl odnosio se na uticaj Morganovih komentara na druge i kako bi mogao umanjiti ozbiljnost mentalnog zdravlja.

Morganove ocene njenog intervjua izazvale su snažne rekacije u britanskoj javnosti i osude britanskog udruženja za mentalno zdravlje Majnd.

Britansko veće za elektronske medije Ofcom primilo je više od 41.000 prigovora zbog te emisije ITV-a i pokrenulo istragu zbog eventualnog nanošenja štete.

Morgan ne odustaje od svojih tvrdnji da ne veruje onome što je Megan Markl govorila u intervjuu i to je ponovio i u sredu, braneći se pravom na slobodu govora.

Što je Pirs Morgan zapravo rekao?

U emisiji u ponedeljak, Morgan je reagovao na tvrdnju Megan Markl da su u Bakingemskoj palati odbili da joj pomognu nakon što je Vinfrijevoj priznala da je imala suicidne misli, prenosi Jutarnji list.

„Kome se obratila? Šta su joj rekli? Žao mi je, ne verujem ni reči koju je rekla Megan Markl. Ne bih joj verovao ni da mi pročita vremensku prognozu. Činjenica je da je ona pokrenula ovaj napad na našu kraljevsku obitelj i mislim da je to vredno prezira“, rekao je on.

Takođe je na Tviteru kasnije tog jutra vojvotkinju nazvao ‘Princeza Pinokio’.

U emisliji u utorak rekao je da ‘još uvek sumnja u puno toga što je rekla Megan’, ali da ‘nije na njemu da preispituje oseća li se ona suicidno’.

„Iskreno, ne mogu to da verujem… da je otišla kod nekog starijeg člana kraljevske porodice i da mu je rekla da ima samoubilačke misli, no da joj je rečeno da ne može dobiti pomoć jer bi to izgledalo loše za porodicu“, rekao je on.

I ranije je kritikovao Megan

Naime, Pirs Morgan je krajem prošle godine u kolumni opisao susret sa Megan Markl pre nekoliko godina i nazvao je „nemilosrdnom društvenom penjačicom, koja je ulovila ulogu života i muze je do kraja“.

Kako je voditelj napisao u tekstu Megan Markl je, po njegovoj verziji priče, sklona dodvoravanju uspešnim ljudima, a kad dobije od njih ono što želi, više im se nikad ne javi.

Britanski voditelj i kolumnista Pirs Morgan u svojoj kolumni koju piše za „Dejli mej“ krajem 2018. godine otkrio detalje poznanastva sa vojvotkinjom Megan Markl. On je napisao kako su se upoznali, a otkrio je i zbog čega ga je razočarala.

Njihovo prijateljstvo je počelo u jesen 2015. godine kada je Pirs zapratio zvezde jedne američke serije među kojima je bila i Megan.

#Pozdrav, hvala vam za praćenje. Vaš sam veliki fan“, napisla mu je tada današnja vojvotkinja.

Posle toga, njih dvoje su se redovno dopisivali, a čak odlazili i na pića. Ona ga je čak pitala za neke savete, kao i za to da gostuje kod njega u emisiji.

Jednom prilikom Megan je dolazila u London, pa je pisala Pirsu da se nađu. Proveli su zajedno 90 minuta, a ona mu je tada ispričala sve o svojoj problematičnoj porodici, Donaldu trampu, kao i seriji u kojoj je glumila.

„Pitala me za savet oko karijere i medija kao i dagostuje u mojoj emisiji. Iz taksija mi je poslala nekoliko poruka kojima mi se zahvaljivala i napisala da se raduje našem sledećem susretu. Mislio sam da smo prijatelji. Nisam bio u pravu“, napisao je Pirs, piše 24sata.hr.

Posle toga su prekinuli kontakt.

Zbog iskustva kakvo je imao sa vojvotkinjom Pirs je veoma ironičan pa je zato i napisao:

„Njen prvi muž? Odbacila ga je čim je postala popularna serija u kojoj je glumila. Njena porodica? zabranila im je dolazak na svadbu. Nejn otac? odrekla ga se jer je za medije pričao o njoj“.

On tvrdi da se takvi ljudi nikada ne menjaju, a napisao je i:

„Kada su insajderi sa dvora počeli da pričaju toliko s**nja o njoj, možete da budete sigurni da je dobar deo toga istinit, a zbog mog iskustva sa njom, nisam nimalo iznenađen“.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar