Foto:Fernando Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Vojvotkinja od Saseksa - Megan Markl prisustvovala je sinoć prvom javnom događaju sa princom Harijem otkako je propustila krunisanje kralja Čarlsa III u Londonu, 6. maja. Na jučerašnjoj gala ceremoniji obeležavanja 50. godišnjice Fondacije za žene, na kojoj je prihvatila nagradu "Women of Vision", Megan je u svom govoru iskoristila "mantru" kraljevske porodice - podsetila je na važnost "služenja drugima". Takođe, u svom govoru je pozvala žene da budu "kreatorke sopstvenog života".

„Nikad nije kasno za početak. Možete biti kreator svog života. Možete da oblikujete životni put tako što ćete svakodnevno ponavljati dela služenja, milosti, poštenja i ljubaznosti. Neka to postanu stvari po kojima će ženski pokret biti prepoznat u svetu“, rekla je ona u svom obraćanju.

Foto:Fernando Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Dejli Mejl je istakao kako su Meganine reči podsetile na one princa Vilijama sa krunisanja Čarlsa III.

„Uz svu ovu veličanstvenu proslavu, na srce mi je stavljena jednostavna poruka – služenje narodu. Prve reči mog oca kada je ušao u Vestminstersku opatiju bile su da će nastaviti da služi“, rekao je Vilijam.

Ove reči potvrdio je i sam kralj, i to dva dana nakon istorijske ceremonije.

Kraljica i ja ćemo posvetiti svoje živote služenju naroda Ujedinjenog Kraljevstva i Komonvelta“, poručio je Čarls.

FotoŽ:Fernando Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Pročitajte još:

Megan je u društvu svog supruga Harija i majke Dorije Ragland, u zlatnoj haljini bez naramenica, vrednoj vrtoglavih 1.850 dolara, primila nagradu ovog feminisitčkog pokreta za „zalaganje i osnaživanje žena i devojaka u svetu“.

Vojvotkinji je nagradu uručila novinarka i feministička aktivistkinja Glorija Stajnem.

BONUS VIDEO Memoari princa Harija Napisao ih zbog para, izjave o talibanima krajnje opasne i neprihvatljive

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar