Megan Markl i Bijonse Foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Nova knjiga o vojvotkinji od Saseksa - Megan Markl, donosi eksplozivna otkrića o njenom ponašanju na dvoru, kao i odnosu sa ostatkom kraljevske porodice.

Naime, u knjizi „Vindzori: Skrivena moć iza krune“, navodi se da je Megan verovala da će biti „britanske Bijonse“ kada se udala za princa Harija. Međutim, ubrzo je otkrila da „mrzi“ pravila kraljevskog života, a kasnije isti senzacionalno napustila.

Iako je bila ubeđena da će postati nova ikona u Britaniji, Markl je bila razočarana strogim protokolom i pravilima života pripadnika kraljevske porodice.

Megan Markl Foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

U knjizi se takođe navode tvrdnje da je kraljica bila prinuđena da odustane od takozvanog Megzita i da je vojvodi i vojvotkinji od Saseksa rekla da su „ili u porodici ili van nje“ na sastanku koji je održan u Sandringemu, gde su članovi kraljevske porodice odlučivali o budućnosti Harija i Megan.

Tokom početnih razmatranja, kraljica je želela da sva četiri kraljevska domaćinstva brzo rade zajedno kako bi se pronašlo rešenje.

U danima koji su usledili, sastanci su održani u Klarens Hausu, tada kući princa Čarlsa, uključujući sekretarice iz četiri domaćinstva, pre nego što su razgovori prešli u Bakingemsku palatu.

Sajmon Kejs, privatni sekretar princa Vilijama, takođe je bio umešan, „razgovarajući sa obe strane“.

Foto: REUTERS/Hannah McKay/Pool

Ovo je uključivalo pet mogućih scenarija, odnosno davanje vojvodi i vojvotkinji mesec dana svake godine za sopstvene aktivnosti, ili preuzimanje samo malog broja angažmana i provode većinu svog vremena radeći druge stvari.

Kao deo ovih opcija, primenjivala bi se opšta pravila o nedonošenju odluka radi finansijske ili materijalne dobiti – bilo za njih ili za njihove prijatelje.

„Mislim da je Megan mislila da će biti Bijonse iz Velike Britanije. To što je deo kraljevske porodice dalo bi joj te mogućnosti. Ali je otkrila da postoji toliko pravila koja su bila toliko smešna da nije mogla da radi stvari koje bi mogla da radi kao privatna osoba, što je teško“, tvrdi izvor iz palate.

POGLEDAJTE JOŠ:

Kraljica je ostala pri stavu da prinčevskom paru biti dozvoljeno da obavljaju službene dužnosti, osim ako nisu spremni da poštuju pravila koja važe za sve članove kraljevske porodice.

„Postojao je vrlo jasan stav: ne možete ulaziti i izlaziti kako vam odgovara“, rekao je izvor iz palate.

To je značilo da je kompromis sa stola povukla lično kraljica Elizabeta.

BONUS VIDEO Ispraćaj kraljice Elizabete iz prvog reda

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar