Princ Hari i Megan Markl
Princ Hari i Megan Markl Foto: Sipa USA / ddp USA / Profimedia

Iz dana u dan otkriva se sve više detalja iz dugoočekivane knjige "Porodica Vindzor: Skrivena moć iza krune" autorke Valentine Lu, koja će razotkriti najmračnije tajne Megan Markl i njenog supruga princa Harija.

Britanski tabloidi naveliko pišu o ovom delu, a poslednji deo koji je procurio u javnost otkriva da su položaj u kojem se sada njih dvoje nalaze želeli, i do detalja isplanirali, piše Dejli Mejl.

Megan Markl i princ Hari
Megan Markl i princ Hari Foto:EPA-EFE/PETER FOLEY

Izvori iz kraljevske palate, koji su uglavnom bili zaposleni kao pomoćnici para, autorki knjige su otkrili da je vojvotkinja od Saseksa namerno ostavljala dokaze, dok je pažljivo planirala svoj odlazak iz kraljevske porodice. Oni tvrde da se Megan mesecima pre odlaska iz palate brinula samo o tome da li će moći da zaradi novac nakon što ode iz palate.

Pročitajte još:

„Oni su se poigrali sa svima. Megan je želela da bude odbijena, jer je od prvog dana bila opsednuta tim narativom žrtve“, rekla je osoba iz palate.

U knjizi se tvrdi da je osoblje postalo uvereno da je vojvotkinja želela da pokaže kako ju se palata odnosi loše prema njoj, a osoblje navodi i da je svakodnevno odlazila da se žali u HR, iako je ova služba bila zadužena da reguliše odnose među zaposlenima, a ne među članovima kraljevske porodice.

„Megan je znala da oni nisu nadležni za to, pa šta je tamo radila? Želela je da bude negde zabeleženo loš odnos prema njoj“, rekao je izvor.

Zbog toga su se pomoćnici potpuno razočarali u nju i počeli da sumnjaju da su čak i njene najočajnije molbe deo namerne strategije osmišljene da olakšaju njen odlazak.

Megan Markl Foto: The Ellen Show / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Glavni uzrok toga je, prema mišljenju osoblja, to što Megan nije mogla da kao član kraljevske porodice zaradi onoliko je želela. A jedini način na koji je to mogla da uradi je da ostavi svoj kraljevski život i vrati se u Ameriku.

Inače, Meganini pomoćnici su je žigosali kao ‘narcisoidnog sociopatau’ zbog njenog zahtevnog ponašanja – a sebe, nakon odlaska Megan i Harija iz palate nazvali ‘Klub preživelih iz Saseksa’.

Još škatljivih detalja

Ova knjiga, razotkriva i loš odnos Megan prema zaposlenima. Navodi se da je bila toliko surova, da je jednom prilikom morao da interveniše i princ Vilijam koji je tada pokušavao da uteši uplakanu asistentkinju i uveri je da zapravo radi dobro svoj posao. Megan je maltretirala i ona „visoko kotirane“ članove osoblja.

Naime, nakon što su se Megan i Hari venčali, njihovom timu se pridružila Samanta Koen, bivša kraljičina pomoćnica.

U knjizi se navodi da su i nju maltretirali i da im ono što ona radi nikada nije bilo dovoljno dobro.

Megan Markl i princ Hari
Megan Markl i princ Hari Foto:EPA-EFE/NEIL MUNNS

„Koen mi je uvek jasno stavljala do znanja da je to kao da radi za tinejdžere. Bili su nemogući i dovodili su je do tačke pucanja. Osećala se jadno“, rekao je jedan od izvora blizak kraljevskoj porodici.

Ipak, vojvotkinjini advokati negirali su 2021. da negirali bilo kakvo maltretiranje Koen, rekavši da je par uvek bio zahvalan na njenoj podršci i posvećenosti.

Ni Hari nije bolji

Ova knjiga otkriva i mračnu stranu Harija. Navodi se kako je vojvoda od Saseksa tokom čitavog života znao da nikada neće doći na presto i da će ga u „trci ka tronu“ prestići čak i njegovi bratanci – deca njegovog brata princa Vilijama, Hari je tokom čitavog odrastanja imao strah od toga da će biti potpuno odbačen.

BONUS VIDEO Ispraćaj kraljice Elizabete iz prvog reda

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagrams

Ta frustracija se pogoršala kada se rodio sin Kejt i Vilijama, princ Džordž jer je tada shvatio da kada njegov bratanac napuni 18 godina, potpuno ispada iz trke za presto. To je rezultiralo čestim svađama sa Kejt i Vilijam, koje su se često dešavale bez konkretnog razloga.

Komentari

Svi komentari (3)