Foto: Printscreen/YouTube/Vijesti Online

Šef kabineta predsednika Opštine Budva Nikola Jovanović i potpredsednik Demokratskog fronta Dragan Krapović saopštili su da se međunarodna zajednica uključila u pregovore u Budvi.

Oni su poručili da je ovo „još jedan uspeh aktuelne vlasti“, te da nije uspeo jučerašnji državni udar, prenose Vijesti.

Naveli su da su Marko Carević i Krsto Radović jedini legitimni predsednici Opštine i Skupštine opštine Budva.

„Svesni ste činjenice da se Opština nalazi u dubokoj političkoj i institucionalnoj krizi, te da ova kriza može da se proširi na ostale opštine. Nakon neuspešnog mini državnog udara i amaterskog puča DPS-a uspeli smo da oslobodimo Opštinu i danas se tome svi radujemo“, rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima izdejstvovali su da pregovore oko razrešenja političke krize otpočnu uz medijaciju Evropske unije, koju ovom prilikom molimo da prihvati naš poziv, te da se aktivno uključe tokom pregovaračkog procesa.

„Jedini legitimni predsednici su Carević i Radović i oni su od jutros na svojim radnim mestima, tamo ostaju dok traju pregovori“, rekao je Jovanović i zamolio okupljene na razum i dostojanstvo.

Krapović je dodao da je lokalna vlast u Budvi zahvalna za uključenje Evropske komisije, kao i ambasada SAD i Ujedinjenog kraljevstva.

„Želimo da i njima pošaljemo poruku da pomno prate ovaj pregovarački proces. Ono što je današnja pobeda građana Budve, mogu da vam dam reč da DPS neće upravljati ovom Opštinom. To je ključna poruka koja će poći danas iz Budve. Oni koji su juče izazvali nasilje, neće od nas izazvati nasilje, izazvaće dostojanstveno ponašanje, politički i svaki drugi otpor demokratskim i mirnim stedstvima“, poručio je Krapović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar