Foto:Aleksa Becic Demokrate Demokratska Crna Gora

Nedavno smenjeni i juče privedeni predsednik Opštine Budva Marko Carević i predsednik Skupštine Opštine Krsto Radović došli su jutros na radna mesta, kao što su juče i najavili, očekuju da će im policija pomoći da obavljaju radne obaveze. Pravi haos nastao je ispred zgrade Opštine Budva kada je Vladimir Bulatović, kojeg je nova većina u lokalnom parlamentu proglasila za vršioca dužnosti predsjednika Opštine izašao na poziv odbornika Demokrata Mijomira Pejovića.

U zgradu Opštine su došli i funkcioneri nove vladajuće većine – lider budvanske Crnogorske Vladimir Bulatović i odbornica Demokratske partije socijalista Snežana Kuč.

Ispred zgrade Opštine dočekao ih je veliki broj policajaca, kao i okupljenih građana.

Odbornik Demokrata Mijomir Pejović je Vladimiru Bulatoviću govorio „izađi napolje, sram te bilo“, „krvave su ti ruke“, „izađi pred građane, ruke si okrvario“, „postao si sluga mafije“, prenose Vijesti.

Cerević je trenutno u svojoj kancelariji zajedno sa Bulatovićem i Kučevom. Kako prenose podgoričke Vijesti, on je izbegao da se rukuje sa Bulatovićem. U kabinetu su i šef Nikola Jovanović, sekretar za investicije Mladen Mikijelj.

U svoj kabinet sa saradnicima je stigao i predsednik SO Krsto Radović. On je poručio da je Opština oslobođena i krenuo je na sastanak.

Pre nego što su Carević i Radović stigli, privatno obezbeđenje nasrnulo je na odbornika Demokratskog fronta Đorđija Vujovića. On je prozvao Dragana Purka Ivančevića da je angažovao obezbeđenje.

Nakon što su Vujović i Pejović izgurani iz zgrade od obezbeđenja, građani su pokušali da probiju policijski kordon, ali posle komešanja, odbornici du smirili masu.

Zgrada Opštine je u haosu, svuda je otpad od jučerašnjuih nereda, a zaposleni polako ulaze, prenose Vijesti.

Podsetimo, juče je u Budvi došlo do incidenata kada se, nakon nasilnih hapšenja čelnika SO Budva, narod okupio ispred Centra bezbednosti skandirajući i zahtevajući njihovo oslobađanje.

Nekoliko sati nakon brutalnog privođenja, gradonačelnik Budve Marko Carević, predsednik Skupštine opštine Krsto Radović i ostali funkcioneri pušteni su na slobodu.

 

 

 

 

Komentari

Svi komentari (0)