Foto:EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Evropska unija (EU) pozvala je institucije za sprovođenje zakona na suzdržanost, a sve strane da smanje tenzije i pronađu održivo rešenje trenutne situacije u Opštini Budva, prenosi RTCG.

„Evropska unija pomno prati razvoj događaja u Budvi. Pozivamo tela za provođenje zakona da iskažu suzdržanost i pozovu sve strane da smanje tenzije“, saopštila je portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandes i poručila da je potrebno da se postigne održivo rešenje kroz dijalog.

U saopštenju Evropske komisije navodi se da „EU poziva sve političke aktere da pokažu poštovanje vladavine zakona i demokratskih principa i da kroz dijalog i u duhu međusobnog poštovanja pronađu održivo rešenje trenutne situacije u Opštini Budva“.

 

Kemp: Prava i zakoni se ne mogu primenjivati selektivno

 

Britanska ambasadorka u Crnoj Gori, Alison Kemp, kazala je kako za zabrinutošću prati današnje događaje u Budvi. „Ljudska prava i poštovanje zakona su osnova demokratije i jedini put ka boljoj budućnosti za sve građane Crne Gore. Ova prava i zakone ne možemo primenjivati selektivno. Posebno bih pozvala na uzdržavanje od nasilja i primene sile“, poručila je britanska ambasadorka.

Ambasadorka SAD: Dijalogom svih strana izbeći nasilje

 

Poštovanje demokratskih procesa i obezbeđivanje uslova za slobodne i fer izbore temelji su demokratije, poručila je ambasadorka SAD Džudi Rajzing Rajnke.

Ona je na zvaničnom Tviter nalogu izrazila zabrinutost povodom današnjih dešavanja u Budvi.

Rajzing Rajnke pozvala je sve partije na dijalog, kako bi se izbegli eskalacija, nasilje ili upotreba sile, navodi RTCG.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar