Nebojša Medojević Foto: N1

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević poručuje da ne želi da bude deo parlamentarne većine koja će "sahraniti i poslednju šansu" da Crna Gora postane demokratska država sa vladavinom prava.

Medojević je saopštio danas da će, u dogovoru sa poslaničkim klubom PzP, podneti ostavku na poslaničku funkciju nakon završetka rasprave o budžetu gde, kako je rekao, treba javnosti da pokažu ideološke, političke i stručne razlike između nove Vlade i PzP-a.

Rasprava o budžetu će, smatra Medojević, pokazati da su bile tačne njegove ocene o „Vladi Kontinuiteta“.

Pročitajte još:

„Rasprava o budžetu će zaokružiti moje delovanje u Parlamentu Crne Gore od 2006. i pokazati principijelnost, stručnost i ispravnost programskih principa PzP i našu upornu borbu protiv neoliberalnog globalnog koncepta koji je doveo do brutalne pljačke države i naroda, strukrurnog siromaštva i korupcije. Kako je premijer Zdravko Krivokapić i u ekspozeu jasno poručio da nije za diskontinuitet i demontažu komunističko-mafijaškog sistema, rasprava o budžetu će pokazati da ova Vlada nastavlja i istu pogubnu ekononomski politiku Đukanovića i Vukotića, koja je zemlju dovela u dužničko ropstvo i bankrot“, ocenio je Medojević.

On je istakao da je za njega stav nove Vlade da “procesuiranje Đukanovića nije prioritet zato što je on zasluzan za nezavisnost države i da bi dodatno produbilo rovove u Crnoj Gori” apsolutno neprihvatljiv i dokaz da je „iza scene napravljen sramotni dil“ sa Đukanovićem o „amnestiranju od svih zločina i pljačke ovog naroda“ i da Vlada Krivokapića i potpredsednika Dritana Abazovica neće „konfiskovati imovinu porodice Đukanović koja je stečena pljačkom“.

Medojević navodi da Đukanović za njega nikad neće biti „uvaženi predsednik države“ i da je „njegovo amnestiranje od odgovornosti znak slabosti i kulavičluka političke i društvene elite koja stoji iza ove Vlade“.

Iz sveta i regiona čitajte i:

„U svom govoru prilikom rasprave o Programu rada Vlade, precizno sam pojasnio naše ideološke i političke razlike oko prirode i karaktera Vlade, upozorio na istorijske posledice pogrešne politike Vlade u odnosu na tranziciju vlasti i predložio moj plan radikalnih reformi za demontažu totalitarnog režima i stvaranja uslova za demokratiju i ekonomski oporavak. U raspravi o budžetu izneću i moje viđenje radiklanog raskida u ekonomskoj politici sa neoliberalnim globalističkim modelom i predlog nove ekonomske politike. I to će biti to“, navodi Medojević.

Poručuje da ne želi da bude deo parlamentarne većine koja će „sahraniti i poslednju šansu“ da Crna Gora postane demokratska država sa vladavinom prava. „Vreme koje dolazi pokazaće koliko sam bio u pravu. Cenu zabluda platiće narod i to oni najsiromašniji. Crna Gora će postati zemlja trajne korupcije i trajnog siromaštva. Latinska Amerika Evrope.“

„Demokratija, sloboda, tržišna ekonomija i vladavina prava nije obavezan ishod. To je stvar sopstvenog izbora, zrelosti nacije i njene političke i društvene elite. To treba zaslužiti i za takvo društvo se mora izboriti. Naš narod na to još nije spreman. I to je to“, zaključio je lider PzP-a.
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare