Foto: HM Cropix / Sipa Press / Profimedia

Okolnosti smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i dalje nisu razjašnjene pa danima u hrvatskim medijim i na društvenim mrežama traju spekulacije gde i kako je umro kontroverzni gradonačelnik.

Za sada je jedino izvesno da je smrt gradonačelnika Zagreba izazvana infarktom do kojeg je dovela akutna aritmija, a razlog masivnog infarkta je, kako neslužbeno saznaje “Hrvatski list” – mešanja kokaina i viagre. Naime, to je prema pisanju lista nađeno u krvi prilikom obdukcije.

I dalje je nejasno gde je Bandić umro. Naime, prvo se pojavila informacija da je umro u svom stanu u Bužanovoj, potom se pojavila verzija po kojoj je umro kod prijatelja Sergija Ivanovića u drugom delu grada, da bi potom Index doznao da je Hitna došla po Bandića na adresu gde živi njegova bliska saradnica Natalija Prica, koja je udaljena pet minuta hoda od kuće Sergija Ivanovića.

Još više nedomuica u celu priču unele su izjave njegovuh najbližih saradnika koji nisu mogli da se dogovore gde je Bandić bio, šta je radio i kako i gde je umro.

U prvim izjavama Bandićevi prijatelji tvrdili da su pozvali Hitnu, ali se ubrzo doznalo da su zvali direktno načelnika Hitne Žarka Rašića koji je dao upute vozilu Hitne pomoći. Zašto nije direktno pozvana Hitna, nego je poziv išao načelniku Hitne, s kim je zapravo Bandić proveo poslednje sate, da li je Hitna mogla doći pre i pružiti Bandiću pomoć na vreme – sve su to pitanja na koja i dalje nema preciznih odgovora.

Ipak, u medijima se poslednjih dana pojavila vest da je Hitna po Bandića došla 27. februra u noći na adresu gde poslednjih mjeseci živi njegova bliska saradnica Natalija Prica.

Prica, poslanica u Skupštini grada i Bandićeva bliska saradnica, danima ne izlazi u javnost. Njih dvoje su poslednjih meseci u središtu pažnje, u više navrata viđeni su zajedno u gradu, jednom prilikom su razgledali kapute, a drugi put su snimljeni u zlatari.

Mnogo detalja u ovoj priči i dalje je nejasno, a sve je veća sumnja da su određeni akteri priče lagali. Stoga ne čudi veliki broj teorija o smrti gradonačelnika koje kruže društvenim mrežama u kojima glavnu rolu ima mlada i lepa saradnica, zbog koje je, kako se spekuliše, stariji gradonačelnik uzimao razne stimulanse, od vijagre do koakaina, koji su mu na kraju došli glave.

Podsetimo, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić iznenada je u preminuo 28. februara u 66. godini.

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare