Lusi Letbi Foto: Chester Standard / / SWNS / Profimedia

Medicinska sestra Lusi Letbi proglašena je krivom za ubistvo sedam beba i nekoliko pokušaja ubistva tokom vremena kada je radila na bolničkom odeljenju za novorođenčad - od juna 2015. do juna 2016. godine.

Letbi je plakala tokom izricanja presude, dok su porodice njenih žrtava jecale i međusobno se tešile dok je porota čitala svoje nalaze, piše Skaj Njuz.

Takođe proglašena je nevinom po dve tačke optužnice za pokušaj ubistva. Porota nije mogla da donese presude po još šest tačaka za pokušaj ubistva.

Lusi Letbi Foto: Elizabeth Cook / PA Images / Profimedia

Podsetimo, Letbi je ubila sedam prevremeno rođenih beba i pokušala da ubije još deset. Ona je pokušala da ih otruje bebe ubrizgavanjem insulina, mleka ili čak vazduha u njihova sićušna tela.

Optužena je da je koristila noćne smene za napade jer je znala da roditelji verovatno tada neće posetiti odeljenje za novorođenčad.

Pročitajte još:

Nekoliko beba je navodno otrovano insulinom, a jedno dete, poznato kao Beba E, je ubijeno kada mu je Letbi navodno ubrizgala vazduh.

To je izazvalo ono što lekari nazivaju vazdušnom embolijom, što dovodi do moždanog ili srčanog udara. Letbi je takođe optužena za pumpanje opasnih količina mleka u prevremeno rođenu decu putem cevi za hranjenje ili vena.

Navodno je više puta ciljala na blizance, a u pojedinim slučajevima jedan je ubijen, a brat ili sestra su preživeli.

Smrtni slučajevi dogodili su se u bolnici Grofica od Čestera u periodu od juna 2015. do juna 2016. godine. Letbi je uhapšena tri godine nakon smrti svoje prve navodne žrtve 8. juna 2015. godine.

BONUS VIDEO Zgrada na Banjici u kojoj je pronađeno mrtvo novorođenče

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar