Predrag Pašić; Foto: Screenshot / Youtube

Predrag Pašić, nekadašnja zvezda jugoslovenskog fudbala i član generacije koja je 1979. godine osvojila zlato na Mediteranskim igrama, podigao je buru novom izjavom.

Pašić je u karijeri igrao za tri tima – Sarajevo, Štutgart i Minhen 1860, a najveće uspehe postigao je u dresu bordo-belih.

Sa Sarajevom je osvojio titulu u sezoni 1984/85, a te godine je proglašen za najboljeg igrača prvenstva Jugoslavije.

PROČITAJTE JOŠ...

Pašić je tokom gostovanja na podkastu „Balkan Rules“ govorio o svojoj nacionalnoj pripadnosti:

„Ja nisam bio odgovarajuće „nacionalne pripadnosti“ niti mene to interesuje. Ja sam Bosanac i Hercegovac, pravoslavne veroispovesti. Kad mi Srbi kažu ‘kako to da nisi Srbin?’, kažem im da je tako jer nemam nikoga u Srbiji“, rekao je on.

Potom je dodao:

„Ja volim Srbiju, volim i Hrvatsku. Ali ja sam Bosanac, Hercegovac, pravoslavac. U izjašnjavanju mi ne dozvoljavaju da budem Bosanac i Hercegovac – pravoslavac. Moji su otac i majka svi su pravoslavci, ja ne mogu da pobegnem od svog porekla, ali sam ja Bosanac – Hercegovac. Ako postoji država Srbija i Hrvatska. Kada pitate u Hrvatskoj, Srbi i Bošnjaci su nacionalne manjine. Kada pitate u Srbiji, Hrvati i Bošnjaci su nacionalne manjine. Kod nas su konstitutivni narodi. Zašto jedino te dve države imaju rezervne države. Ukradeš tamo, pa dođeš ovamo, napraviš zakon da te država ne može isporučiti. Ovo je država pravljena po kriminalcima i tako je osmišljena“, zaključio je on.

Pašić je svojevremeno u ispovesti za Nova.rs govorio o svojoj životnoj drami.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare