Mate Rimac Foto: Alexander Pohl / ddp USA / Profimedia

Katarina Peović iz Radničke fronte bila je gošća emisije na HRT-u "Nedeljom u 2". U delu emisije kada je Peovićeva odgovarala na pitanja gledalaca, narodna poslanica je prokomentarisala Matu Rimac, poznatog inovatora i jednog od najbogatijih Hrvata nazvavši ga "svetskom prevarom".

Naime Peović je upitana „zašto ona i njena stranka uporno prozivaju Matu Rimca, koji svojim radnicima pruža najbolje uslove za rad i toliko doprinosi razvoju Hrvatske u svakom segmentu“.

Na ovo pitanje Peović je burno reagovala uporedivši Rimca sa jednom od najvećih prevarantkinja na svetu, piše Index.hr.

„Mate Rimac je balkanska verzija Elizabet Holms. Prvo pitanje je šta zapravo proizvodi? Koliko je taj proizvod koristan za društvenu zajednicu? Elitni automobil koji sigurno neće biti masovno proizvedeni. Drugo pitanje je da li će ispuniti ono što obeća. Robotski taksiji moraju biti na zagrebačkim ulicama do 2024. godine. Sumnjamo da će se to dogoditi. A ako bi se to desilo, značilo bi veliki saobraćajni kolaps na našim putevima, zamislite da se na ulici pojavi 700 robotskih taksija“, rekla je Peović.

Pročitajte još:

Na kraju je rekla da bi bilo mnogo korisnije da se Rimac odlučio za inovaciju poput akumulatore za električne autobuse, koja bi koristila svima, a ne samo bogatima.

BONUS VIDEO Autom u dnevnu sobu, pa u kuhinju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare